Török nyelvtanulás (beszélgetés)
Szia gööndör!
Azért a török nyelvhez is kell némi nyelvérzék :) De szerintem gyönyörű, és a logikája tényleg közelebb áll a magyarhoz, mint pl. az angol, német, francia, orosz stb. nyelveké.
Amennyiben komolyan szeretnél vele foglalkozni, megfelelő elszántság kell hozzá, ugyanúgy sok gyakorlást, tanulást kíván mint bármelyik másik nyelv :) És jóval kevesebb az elérhető tananyag.
hát nem azt mondtam, hogy angolul ne tanulj. :-)
csak azt vitattam, hogy kis nyelvet (bár a török esetében ez sem igaz, mert nem kicsi, csak kevés magyar beszéli) nem érdemes tanulni. :-)
egyébiránt az angol "kötelező" a mai világban, ha valaki rendes munkát akar magának.
szerintem.
a török is abszolút lehet hasznos, ez a terveitől függ.
tanulja csak a törököt, ha az tetszik neki....
csak érdekből tanulni nem jó dolog.
van:
ç - cs
ş - s
ğ - lágy g, általában nem ejtjük
y - j
c - dzs
s - sz
ı - mély i, mint orosz jerü
a kiejtés nem tér el magyartól, ahogy le va írva, úgy ejtjük.
Vannak kiejtésbeli trükkök, de egyáltalán nem vészesek.
Szerintem, kezdésnek vedd meg a "kapd elő" sorozat török tagját, az egy jó ízelítő, összefoglaló, azon nagyon klasszul el lehet indulni. Nem is drága, így nem egy nagy befektetés.
Amúgy, nézz szét a neten, keress rá, hátha mégis találsz török tanárt a környékeden, vagy olyat, aki beszéli a nyelvet. Sosem lehet tudni...
Szia!
Én elkezdtem, de magamtól, illetve van egy ismerősöm, aki segített. Valóban nagyon könnyű nyelv, a nyelvtan, a ragozás, sőt nagyon sok szó majdnem ugyan az.
pl.:
Annem, cebimde ("ejtsd:dzsebemde") cok kücük elma var.
magyarul: Anyám, zsebemben sok kicsi alma van.
Ha találsz oktatást, akkor tuti a siker. De, ha magadtól tanulgatod csak, és szorgalmas vagy, szerintem akkor is meg lehet tanulni. Sajnos nekem idő hiányában elakadt a tanulásom, de szeretném folytatni.
Sziasztok! Most szeretnék elkezdeni törökül tanulni. Van valaki köztetek aki már tud törökül beszélni?
Én már több, mint 10 éve tanulok angolul, de sajnos nem jutok egyről a kettőre vele :( Már sokat olvastam neten, hogy a török nagyon hasonlít a magyarhoz, ezért talán gyorsabban menne. Nektek van valami tapasztalatotok?