On-line nyelvtanulás (beszélgetés)
Én a nyelvipercekkel tanulok. Nagyon tetszik! :)
En az ELO-nal tanulok most nyelvet..
használja valaki közületek a "nyelvipercek.hu" online angol tanfolyamait? Esetleg más online nyelvtanulási tapasztalat is érdekelne...
Köszönöm a válaszokat!
Azért tettem fel a kérdést, mert szeretnék online oktatni és kíváncsi voltam, van-e rá kereslet.
Én így tanultam. Semmi gond nem volt, anyagot tudott átküldeni, rugalmas volt az órabeosztás is, egyszóval nekem jók a tapasztalataim.
Azért voltam rákényszerülve erre, mert külföldön élek és így értelemszerűen nem tudnék helyhez kötött oktatásra járni M.o-on, emellett pedig olyan ritka nyelvet választottam, hogy csak ez a megoldás jöhetett szóba.
Szerintem, ha jó a tanár, akkor skype-on is sokat tanulhatsz tőle. Igaz, én még sosem próbáltam :)
Hallottam nemrég egy eszperantó online tanfolyamról (de az nem skype-os volt, csupán egy nyelvoktató program tanári segédlettel, házikkal, javításokkal stb.)azzal a résztvevők nagyon meg voltak elégedve.
Én -ha így könnyebben megoldható lenne számomra, mint odautazni a tanárhoz vagy a nyelviskolába- biztos kipróbálnám, ha nem túl drága és előtte informálódtam az adott tanárról :)
Részt vennél online nyelvtanfolyamon? Mi a véleményetek arról, amikor skype-on folyik a nyelvoktatás, és a tanárral nem találkozol?
nem is tudom, tényleg lehet, hogy nagy. nekem eddig nem tűnt fel, ill nem zavart.
steward: sztem inkább a monitorodat cseréld le.
Szerintem csak azért nagyobb mint az átlag, hogy több tanár elférjen egy oldalon :)
szerintem értelmetlenul nagy a honlap, átláthatatlanná teszi a méret
Nekem jobban bejött a tankönyves módszer. Nem bírja a szemem a monitort. Spanyolt próbáltam on-line tanulni, de így nehezebben megy a koncentrálás, nekem legalábbis.
mondjuk egy szó sem esik a cikkben a módszertanról, nem tiszta, hogy mi alapján rangsorolják az egyetemeket
Most olvastam.... Szóval már a nagynevű brit egyetemek sem olyanok mint a régi szép időkben..ki gondolta volna...
megint raktak fel új híreket, ami a brit egyetemekről szól, nagyon igényes kis írás
Így igaz... a fehér jól kiemeli az oldalon szereplő dolgokat...
de igen, aztán rájöttem, hogy rengeteg oldal üzmel szimplán fehér háttérrel
Érdekes, hogy pont a háttér színe zavar.. Szerintem ez csupán az áttekinthetőség miatt van, nem?
pff, nem is tudom, pl a háttér nem teccik, hogy ilyen szimpla fehér.
Mondjuk ez itt, a hokszánál sem jön be..
Jaa, igen ok, már világos.. Amúgy szerintem se rossz, de konkrétan mit változtatnátok (ketten is) rajta?
jaja, igen, mint a legtöbb ilyen oldal.
Én is javítgatnék rajta, de végülis megteszi.
Magyarul, ha van skype a gépeden akkor az oldalon keresztül kontaktolni tudsz a diákkal\tanárokkal?
Bocs, (lehoczkyanna) mire gondolsz?
A lejjebb említett magántanár site?
jah, google-ön találtam rá, teccett?
Hát muszáj az embernek önkontrollt alkalmazni, máshogy nem megy... A tanár is csak úgy boldogul, ha Te is foglalkozol az anyaggal otthon..
az más, én is fogok készulni magamtol, nyilván, de nekem még el kell jutnom odáig, az pedig irányítás alatt jobban megy
igen, hol bukkansz ilyen kincsekre?:)
vannak, akik feszes tempóban tudnak egyedül tanulni. Mindig is csodáltam őket :D
Ez az "ellinkenkedés" kicsit túlzás. Nyilván vannak akik így tesznek, de én pl. amikor nyelvvizsgára készüléskor csináltam online feladatokat...nagyon is feszes tempóban..
balaton közepéről :) csaknem.
ok, meg fogom nézni, engem is tanítás-tanulás témában érdekel. letöltöm aztán elválk.
További ajánlott fórumok: