Török joghurtleves recept
A Török joghurtleves hozzávalói:8 dl joghurt,
12 dkg uborka,
1 csomó kapor,
25-30 borsmentalevél,
só,
késhegynyi bors,
3 gerezd fokhagyma.
A Török joghurtleves elkészítési módja:
Az uborkát meghámozom, lereszelem, a fokhagymát átpréselem. A kaprot és a mentaleveleket apróra vágom, majd az összes hozzávalót jól összeturmixolom. Jégbe hűtöm, majd tálaláskor mentalevelekkel díszítem. A kapor és a menta teszi igazán űdítővé és a hűsnél is hűsebbé ezt a zöldfűszeres joghurtlevest.
A hozzá szükséges borsmentát érdemes cserépben nevelni az erkélyen, hiszen ennek a leveleit sok étel és ital díszítésére használhatjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. aug. 28. 19:17
A török joghurtleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.