Töltött paprika recept
A Töltött paprika hozzávalói:2 fej v.hagyma
10 dkg rizs vagy árpagyöngy
40 dkg darálthús
negyed zeller
8 db tv paprika
olaj,
2 kanál liszt
só,bors
1 tojás
2 üveg sűrített paradicsom
A Töltött paprika elkészítési módja:
A hagymát aprítsd fel fel, és kevés olajon fonnyaszd meg. A darált húshoz add hozzá a rizst, a hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, egy evőkanál pirospaprikát, majd sózd, borsozd ízlés szerint. A paprikát mosd meg, a magot és a szárát távolítsd el majd nyomkodd bele a tölteléket. Ha marad húsmassza, abból formázz gombócokat. Egy nagyobb lábosba tegyél fel sós vizet és tedd bele a zellert,egy hagymát és egy paprikát.Ha félig megfóttek tedd mellé a gombócokat és a töltött paprikákat és gyöngyözve főzd készre. Közben csinálj egy nagyobb edényben az olajból és a lisztből készíts zsemleszínű rántástt, tedd bele a sűrített paradicsomot és egy kis cukrot. Ha megfőttek a gombócok szűrőkanállal óvatosan szedd ki és tedd félre . A zellert a hagymát és az üres paprikát turmixold át és keverd a paradicsom mártáshoz majd kellő sürűségűre higitsd fel a maradék föző lével.Forrald össze és tedd bele a töltelékeket. Az olajból és a lisztből készíts zsemleszínű rántást, rakd hozzá a maradék egy evőkanál pirospaprikát, és engedd fel hideg vízzel. Lassan, kevergetve öntsd a paradicsomos lébe. Cukrozd meg ízlés szerint, rakd vissza a paprikákat és a gombócokat, majd forrald össze pár perc alatt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. jan. 16. 10:39
A töltött paprika elkészítési módja és hozzávalói.