Töltött karaj recept
A Töltött karaj hozzávalói:1 kg karaj,
25 dkg gomba,
2 fej vöröshagyma,
pirospaprika, só, bors,
3 kemény tojás,
1 nyers tojás,
egy csipet kakukkfű,
Piros Arany,
1 dl olaj,
1 gerezd fokhagyma,
2 paradicsom,
3 zöldpaprika,
1 dl tejföl, 1 zsemle.
A Töltött karaj elkészítési módja:
A gombát vékonyan fölszeleteljük, és gomba pörköltet készítünk belőle. Hozzákeverjük az áztatott zsemlét, a tejfölt, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a kockára vágott kemény tojást, a nyers tojást. A karajt középen felszúrjuk, és a jól elkevert töltelékkel megtöltjük. Két végét összetűzzük, a húst forró olajban megforgatjuk. Megkenjük Piros Arannyal, mellé tesszük a feldarabolt zöldpaprikákat, paradicsomokat (vagy lecsót), a vöröshagymát, a fokhagymát, és egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, végül sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor az áttört mártással leöntjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. dec. 13. 20:59
A töltött karaj elkészítési módja és hozzávalói.