Fojtott hús tarjából /egyszerű, de finom/ recept
A Fojtott hús tarjából /egyszerű, de finom/ hozzávalói:1 kg tarja
4-5 fej vöröshagyma (ennyi biztos kell)
1-1,5 kg krumpli
só
bors
A Fojtott hús tarjából /egyszerű, de finom/ elkészítési módja:
A tarját felszeleteljük és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a borssal ne spóroljunk (ha úgy érzed, elég akkor még szórj rá nyugodtan). A megpucolt krumplit és a vöröshagymát karikára vágjuk. Az összetevőket egy kizsírozott / én vajat használtam / jénaiba soronként bepakoljuk, krumpli, hús, hagyma, ezt folytatjuk, a végén krumplival zárunk. A krumplit is sózzuk, borsozzuk, vagy a só helyett egy kis ételízesítőt is szórhatunk, majd öntsünk rá 1-1,5 dl vizet, rakjuk sütőbe. Lefedve süssük 50-60 percig, majd a jénai tetejét levéve pirítsuk pirosra a tetejét.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. dec. 12. 20:54
A fojtott hús tarjából /egyszerű, de finom/ elkészítési módja és hozzávalói.