Töltött, göngyölt karaj recept
45 perc
Szénhidrátszegény
A Töltött, göngyölt karaj hozzávalói:
karaj szeletek
főtt tojás
füstölt szalonna szeletek
hagyma szeletek
sonka csíkok
grill fűszersó
bors
só
hústű
A Töltött, göngyölt karaj elkészítési módja:
A karaj szeleteket kikloppfolom, befűszerezem. A kiterített hússzeletet megpakolom sonkacsíkokkal, tojás szelettel, hagymával. Feltekerem a hússzeletet, és megtűzöm, hogy ne jöjjön szét. Ugyanígy bánok a többi hússzelettel is. A végén minden gönygölt húsra szalonnát tekerek, és kivajazatlan tepsibe teszem. Egy pici vizet locsolok alá(kb. 1 dl), lefedem alufóliával, és sütőbe teszem kb. fél órára. Amikor a hús megpuhult, fólia nélkül visszateszem a sütőbe, és pirosra sütöm.
Nem szabad a húst nagyon kiszárítani, mert rágós lesz, bár a szalonna miatt nem szárad ki egyhamar.
A 90 napos diéta húsnapján igen ízletes falat :D
Aki szereti, az gombát is tölthet bele, hagymán megpárolva.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Nívea, 2008. dec. 2. 10:27
A töltött, göngyölt karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.