Tollpaplan és tollpárna tisztítása (beszélgetés)
Ja,hát a gyapjút azt egszerű tisztítani:babasampont,vagy a BABAfürdetőt kell vízzel hígítani,szórófejes flakonba tölteni és alaposan "bepermetezni"vele,kirázni és hagyni megszáradni.Ezzel ennyit lehet csinálni,de ez bőven elég is!Bár tudom csak a huzata a gyapjú,de a belső,töltet az nem koszolódik,de ezzel a módszerrel elég azt is fölfrissíteni.Ezt csak azért tudom mert gyapjú garnitúrákkal foglalkozom:)
Köszi!
A gyapjú garnitúrára gondoltam. Nem rég vettem, de nem tudom, hogy fogom tisztítani. De lehet, hogy lesz, ami lesz alapon:-)
nekem sajnos erre sincs ötletem,de majd utánna érdeklődök,hátha tudja valaki.Nekem már gyapjú garnitúrám van,a toll már lecsengett,de mondom:a párom foggal-körömmel ragaszkodik hozzá,de legalább tiszta mostmár:)
Én a jövő héten csinálom ugyanezt:-)Kánikulát ígérnek.
Igaz nekem már van ez az új módi párnám, abban a vatelin szerű cucc összecsomósodik.
Erre ötlet?
NEM DOBOM KI!:-)
10-kor már kiraktam száradni és meleg is volt,meg a szél is fújt,szóval az időjárás kedvezett!Fordítgattam,este 6-kor meg hajszárítóval átfújtam ahol még nedvesebb volt,de nagyon szupi lett,rá sem lehet ismerni!!!!!!
Megszáradt? Szerintem ráértél volna jövő héten kimosni, amikor kánikula lesz.
Remélem megszárad és nem büdösödik be!
Írd meg az eredményt!
:)most reggel tuszkoltam be a gépbe,remélem ok lesz,hajszárítóval estig csak megszárad:)
sikerült a paplantisztítás?
Remélem mert annyira szereti a párom,hogy nyáron is csak abban hajlandó aludni.Szóval ha elcseszem akkor nekem is annyi:))Holnap jön haza,addigra remélem csili-vili lesz:)Köszi a tippeket!!
:D
így tuti biztos jó lesz:)
Hát kánikula az most van:)Csak nem tudom a paplan befér-e a gépbe?!
Lehet kimosom és freddiekrueger tanácsát is megfogadva hajszárítóval szárítom:)
Szerintem ez a mosás a legjobb! Nénikém ajánlotta, és tényleg jó.
Csak fontos a kánikula és az, hogy forgatni kell száradás közben. Nem jó ha sokáig nedves a toll.
Én a plüssbabákat is így tisztítom.
Állítólag nagyon jól felfrissíti az is a tollat, ha egy kicsi helyen megbontod a sarkot és a hajszárítóval fújatod be a forró levegőt. Személy szerint nem próbáltam, de többen esküsznek rá.
Na ez tök jó,valamiért azt hittem,illetve hallottam,hogy a tollat nem lehet kimosni!Ezért nem is mertem még.
Folt tisztítás: Én kb. 1 éve csak lidl-ben kapható LEL mosóport veszek. Minden folt kimegy a ruhákból, ha beszürkült valami a jó mosószerektől az újra fehér lesz.
Én személy szerint, amikor kánikula van bele teszem az automata mosógépembe 40 fokos mosásra. Kimosom, majd kint az udvaron megszárítom.
Szuper lesz a toll az angin tiszta és jó illatú lesz. Csak előtte ellenőrizd a varrásokat, nehogy a mosógéped telemenjen tollal:-)
De ha már itt tartunk,bármi más házi praktika érdekel,folttisztítástól-kreatívságig minden!
Itt a mi környékünkön 50km-es körzetben nincs ilyen,házilag valamit nem lehet tenni?
Vannak direkt tolltisztító boltok, bár néha kérdéses, hogy mi olcsóbb tisztíttatni, vagy újat venni.
A párom nagyon ragaszkodik a nagy tollpaplanjához és tollpárnájához,de nem tudom hogyan lehetne kitakarítani,egy kicsit fölfrissíteni.Nagyon nem ártana már,szóval segítsetek!!!Köszi!
További ajánlott fórumok: