Tökéletesen szeretne látni? (beszélgetés)
Az én szememet 2004-ben műtötték,7 hónapig kellett csepegtetni (a szemcsepp alkalmazása nem javasolt terhesen). Nem sokkal később teherbe estem, és 2006-ban természetes úton megszületett a kisfiam több mint 4 kilóval. Nekem akkor azt mondták, hogy 8 dioptriától császároznak, és itt nem számít hogy megműtötték-e (úgy kell venni, mintha nem, így az enyém -7-es volt). Persze azóta már sokat fejlődött-változott - az ára is - ahogy olvasom, így nem tudom, hogy mennyire érvényes ma amit leírtam. Ja egyébként -7 dioptria és természetes szülés után most tökéletesen látok!
Nekem nem mondtak erre semmit, azaz nem mondták, hogy így kizárt a természetes szülés...talán akkor, ha műtét után mondjuk fél éven belül szül valaki, de az is lehet, hogy aki terhes, azon nem is végzik el....fogalmam nincs.
Sziasztok!
Engem az érdekelne, h tudtok-e arról valamit, hogy akinek így műtik meg a szemét, az később nem szülhet természetes úton, csak császárral?
Ez azért nem olyan dolog, mint mondjuk hitelből nyaralni, vagy tévét venni. Ha erre veszel fel hitelt, az egészségedért teszed:-)
Nekem május elején csinálták INTRALASIK két lézeres eljárással, teljesen fájdalmatlan volt, nekem bizonyos határérték miatt anno nem javasolták a kontaktlencsét, a szemüveget utáltam. Nyáron nyaraltam, volt, hogy még napszemcsi sem volt rajtam, és tökéletesen látok! Arról nem is beszélve, hogy mennyivel kényelmesebb, és valljuk be nőként, sminkelés szempontjából sem utolsó:-) (nekem mindkét szemem -2,5 dioptriás volt és az orvosi szakvéleményt megelőzően kb. 2 órás teljeskörű szemvizsgálaton vettem részt. Ahol én csináltattam, ott 10 betegből kb. 5-nek ajánlják a műtétet, tehát nem a pénzre mennek, az biztos!)
A szedegi KLIN Szemészeti Kft-t ismeri valaki? Ha igen mit tudtok róluk mondani? A hely közelsége miatt szeretném ott megműtetni a szemeimet. De nem ismerek senkit akit ott műtöttek volna.
454.000.- volt az Intralasik,ez a legkorszerübb most.
Most 270 körül van két szemre, mikor én csináltattam 200-ban benne volt.
Régóta filózom a szemműtéten, kb mennyibe kerül?
Ma volt az 1 hetes kontroll jobb 125% bal 120%.
Bár drága ez a 4.generációs intralasik,de hihetetlen csoda látni.
Nekem épp a keret nélküli szemüvegem bírja, 2002-ben csináltattam egy nagyon jó optikában, jó drága volt, de még azóta is tökéletes állapotban van. Lencsét se kellett cserélni benne, mert nem romlott a szemem és azon sincs még egy karcolás sem. Isteni. :D
Miért lenne pénzkidobás? Olyan helyen kell műttetni a szemet, ahol életre szóló garanciát vállalnak, ergo ha romlik a szemed, akkor újra megműtik.
Egyébként úgy tudom, hogy akkor van esély a romlásra, ha előtte is romlott a szem. Épp ezért kell a műtét előtt sokáig vizsgálatokra járni, hogy meg tudják állapítani, hogy romlik-e még a szem, vagy sem. Ha romlik, akkor nem is műtenek jobb helyeken, csak ott, ahol a pénz bezsebelése a tét.
Nekem hétfön volt a mütétem IntraLasik 2 lézeres eljárással.Minden várakozásomat felülmúlta az eredmény már a keddi kontrollon 100% volt mindkét szemem és napról napra jobb.Lencsével sosem láttam ilyen élesen,szemüveggel meg pláne.
Nekem kb. 16 éve csinálta meg egy orosz orvos, hétfőn bementem kitágította a pupillámat, kedden megcsinálta a rosszabbik szemem /5,5/ szerdán csöpögtettem, olyan érzés volt, mintha homok ment volna bele, csütörtökön megcsinálta a másikat /3,5/, még nem volt lézer, nekem szikével vágott, hétfőn visszamentem kontrollra és szabadszemmel elolvastam az aláirni valókat. Azóta sincs semmi problémám vele. Mindig mesélem, hogy milyen fantasztikus élmény volt, amikor a műtőasztalon belecsöpögtették az érzéstelenítőt, és a fejem felett láttam egy homályos foltot, kb. 2 percig tartott a műtét és azt vettem észre közben, hogy az nem egy folt, hanem egy pici világító spirál. Azóta is jól látok.
Zöldhályogot tényleg nem okoz a műtét.
A "romlás" a szervezet öngyógyító tevékenysége miatt következhet be,vagy még oda van kódolva az a bizonyos dioptria.Ezért szükséges megvárni,hogy már nem romoljon a szem.
Műtét után pedig szigorúan be kell tartani az orvosi utasításokat,a csepegtetést és a napszemüvegviselést!!!
Nekem 1/2 éve volt a műtétem.Szuper érzés szemüveg és kontaktlencse nélkül létezni.Teljesen fájdalommentes és másnaptól tökélest látást biztosító eljárásra vállalkoztam.
30 év múlva már az öregségtől lesz zöld hályogod , nem a műtéttől.Ennek nincsenek mellékhatásai.
Nekem -10es volt mindkét szemem, épp hogy belefértem még a műthetők közé.2 éve műtötték, szerencsére eddig tökéletes a látásom.Ha pár év múlva esetleg vissza is romlik akkor is max. -1-2ig , még az is jobb mint a -10es dioptria. Én csak ajánlani tudom mindenkinek, főleg akinek ilyen rossz volt a szeme mint nekem.
Én is így voltam, napi 8 órát lehetett volna bent, ami szinte lehetetlen, ha 8-ra jártam suliba, és volt, hogy este 8 körül értem, össze-vissza voltak az órák, mondta is a doki, hogy vigyázzak, nehogy bajom legyen, és akkor jött az ötlet.
A nyáron múlt 7 éve, hogy megműttettem a szemeimet -2,5 dioptriásról. Szerencsére azóta sincs semmi problémám, jó a látásom. Mivel rengeteget ülök számítógép előtt, időnként előfordul szemszárazság, de ettől függetlenül ritkán használok műkönnyet. Az első időszakban még volt fényérzékenység erős napsütésben, de idővel az is rendeződött. A műtét előtt 9 évig kontaktlencsét hordtam, de muszáj volt megválni tőlük, mert kezdték tönkre tenni a szemeiemet. Eddig még nem bántam meg, hogy a műtétet választottam, sőt az ismerőseim körében sem hallottam negatív tapasztalatokat. De nekem is az a véleményem, hogy mindenki maga döntse el, hogy bevállalja-e a műtétet vagy sem.
Igen,engem is csak az az egy zavar h mindekitől azt hallom:javasolni,ajánlani nem tudja.Én lencsés vagyok,és utálom a szemüveget,de most még elvagyok így,habár nagyon sok pénz kiadást jelentett a lencse,plusz ugye a szemüveg is használódik,pláne a keret nélküliek vagy a vékonykeretesek.
Ha nem hordhatnék többet lencsét,akkor megműtettném,de addig nem.
Ja, a kockázatra gondoltam, aztán továbbvándoroltak a gondolataim!
azt hittem, nekem, hiszen az én hsz-emre válaszolva írtad, ezért is reagáltam rá. Igazad van, mindenki döntse el, belemegy-e a műtétbe vagy sem. Én, mint írtam, a hosszú távú eredmények hiányában nem fogom megműtetni egyelőre, hiába csalogató az akár 120%-os látás (ismerőseim között is van) :)
Sajnos egy ismerősöm megműtette a szemét, és mivel számítógép előtti munkát végez, pár év elteltével megint elromlott a szeme. Tehát nem látom végleges javulásnak a műtétet, csak pénzkidobásnak.
Visszaolvastam, Roni írta, hogy megműttetné, de nincs pénze, erre írtam, hogy van hitel ill. előtakarékosság is. Igaz én nem az Optimumnál műtettem. Ti igen?
Nekem az egy éves vizsgálaton jobb volt a szemem, mint a 6. hónapban, igaz hétköznapi életben nem vettem észre, csak vizsgálatkor, hogy a legalsó 100 %-os vonal alatt is tudtam olvasni.
Én nem láttam semmi kockázatát, nem filóztam rajta és örülök, hogy megtettem és remélem így is marad.
Persze nem alap dolog a műtét, de a kontaktlencse sem. Lehet valakit érdekel, azért írtam, hogy van hitellehetőség is, és akkor egy darabig annyit fizetsz, mintha a kontaktlencséd vennéd, és egy idő után elfogy a fizetendő, erre írtam. Persze mindenki döntse el, műtét vagy sem, hitel vagy sem, mindenkinek saját dolga.
Én már ígyis tökéletesen látok de jó tudni hogy van megoldás.
azért hitelt felvenni olyan dologra, amire csak költesz és nem jön vissza semmi pénz, ellenkezik az elveimmel...
nekem nem szöszmötölés a kontaktlencsézés addig, míg nincs megfelelő infom a műtétek hosszú távú hatásairól! akár bejön az ára 5 év után, akár nem, mert az egészség többet ér több milliónál is, hát még a látás! én nem kockáztatok, más tegye, ha olyan típus.
Én már kb 7 éve műtettem meg, nem is tudom pontosan, annyira természetes már a látás. Igen, a látás, mert 4,5 szemmel csak árnyakat lát az ember. Nekem kontaktlencsém volt, de annak az ára megtérül maximum 5 év után - az én lencsém a legolcsóbbak közé tartozott, így jött ki. Aki pedig azt mondja, nincs rá pénze, annak azt ajánlom, nézze meg a hiteleket, mert erre is van lehetőség, persze nem 80 %THM-mel. És akkor már nincs a szöszmötölés a lencsével, hogy elalszol benne....akinek lencséje van, tudja, miről beszélek.
Előző hsz-emben erről is akartam írni, de aztán mégsem, nehogy valaki műtétellenesnek vagy kötekedőnek kiáltson ki. A kontaktológusom mondta, hogy egyetlen problémája a műtéttel, hogy nincsenek hosszú távú eredmények, ezért nem tudja javasolni. Így egyelőre én még várok, pedig azért nagy megváltás a jóllátás.
További ajánlott fórumok: