Tojáslepény zöldségekkel - egyszerűen recept
15 perc
Kalóriaszegény
200 kcal
1 adaghoz (1 lepényhez):
2 tojás
1 ek. búzacsíra (vagy zabkorpa)
zöldségek (brokkoli, sárgarépa, karalábé, zeller, gomba)
pici víz (nem sok, kb. fél dl)
fűszerek: ételízesítő, só, bors, majoranna, pirospaprika
A Tojáslepény zöldségekkel - egyszerűen elkészítési módja:
A zölségeket megpárolom (én olaj nélkül csak gőz fölött szoktam, miután nagylyukú reszelőn lereszeltem, így gyorsabban kész van), a tojást a vízzel, a fűszerekkel és a búzacsírával/zabkorpával összekeverem, beleteszem a lereszelt párolt zöldségeket és olaj nélkül teflonserpenyőben megsütöm. Ha nagy a serpenyő, és vékony lesz, akkor elég nehéz megfordítani, de ha szétmegy, az se baj. Négybe hajtogatva, esetleg pirospaprikával megszórva, petrezselyemzölddel díszítve tálalom.
Nagyon gyorsan elkészül, tökéletes reggeli, de vacsorára is nyugodtan lehet enni diétázóknak is.
Ha valaki nagyon szeretne spórolni a kalóriákkal és a zsírral, készítheti csak tojásfehérjéből, de akkor 3 tojás kell 1 adaghoz.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: f5c6739a81, 2008. okt. 27. 13:56
A tojáslepény zöldségekkel - egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.