Tojás aszpikban recept

1 sárgarépa,
1 karfiolrózsa,
só,
2 dkg zselatin,
ecet,
4 keménytojás,
petrezselyemzöld.
A Tojás aszpikban elkészítési módja:
A kockákra vágott sárgarépát és a karfiolrózsát lobogó sós vízben megfőzöm. A beáztatot zselatint feloldom a zöldséglében (fél liter) és az ecettel savanyítom. 4 tálacskába fél centi vastag kocsonyát öntök. A dermedést követően elosztom rajta a felkarikázot tojásokat, illetve a főt zöldségeket, majd ráöntöm a lehűlt, de még folyékony kocsonyalevet. Dermedés után az aszpikos tálkákat kiborítom és petrezselyemzölddel díszítem. Nagyon látványos, ha szép formában készül.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. nov. 8. 09:09
A tojás aszpikban elkészítési módja és hozzávalói.