Tiroli csokoládékenyér recept
A Tiroli csokoládékenyér hozzávalói:15 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor
2 tojás
20 dkg mandula (vagy mandula aroma)
15 dkg csokoládé
1/2 csomag sütőpor
3 cl rum
20 dkg csokoládé bevonáshoz
A Tiroli csokoládékenyér elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Vajjal vékonyan kikenünk, és liszttel megszórunk egy 10×30 cm-es hosszúkás formát. A mandulát finomra daráljuk (vagy mandula aromát öntünk bele), a csokoládét durva reszelőn lereszeljük, vagy felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük, azután a cukrot lassan hozzászórjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat egymás után a vajas masszához keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, a mandulával és a csokoládéval a habos masszához adjuk. A tojásfehérjékből nagyon kemény habot verünk, és a rummal együtt beleforgatjuk a tésztába. A formába öntjük a tésztamasszát, a tetejét elsimítjuk, és a sütő középső részére téve 1 órán át sütjük. Késsel ellenőrizzük, hogy a közepe jól átsült-e. Ha a késre még ragad a tésztából, akkor néhány percig tovább sütjük. A sütőben 10 percig pihentetjük, majd ráborítjuk egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. A vízgőzön felolvasztott csokoládét rákenjük a tetejére és az oldalára.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fiatal nő, 2009. aug. 13. 18:28
A tiroli csokoládékenyér elkészítési módja és hozzávalói.