Dahl recept

A Dahl hozzávalói:
25 dkg (piros) lencse
1 t.k. őrölt kurkuma
1 (nagy) fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 jókora t.k. tamarind pép
2 t.k. római kömény
1 t.k. barna/fekete mustármag
3 cm-es reszelt (zöld) gyömbér
őrölt chilipaprika por (illetve Erős Pista)
1 csokor korianderlevél zöldje
3 e.k. étolaj


A Dahl elkészítési módja:
Bőséges langyos vízzel mossuk meg 3x a lencsét, majd 3/4 liter vízzel tegyük fel főni. (Főzhető leves vagy főzelék állagúra is.) Adja hozzá az őrölt kurkumát, a karikára vágott vöröshagymát, a tamarind pépet és enyhén sózza meg. Miközben a lencse fő, az étolajon óvatosan pirítsa meg a római köményt és a mustármagot. Adja hozzá a szétnyomott fokhagymát, a reszelt gyömbért és párolja néhány percig, majd keverje hozzá a chilipaprikát, s újabb egy perc hevítés után az egészet adja a fővő lencséhez. A lencsét összesen 30 percig főzzük, s 5 perccel az előtt, hogy lejárna az ideje, keverjük bele a koriander apróra vágott zöldjét. (Nagy szelet barnakenyérrel fogyasztható, szükség esetén újra is melegíthető.)


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A dahl elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook