Malpura recept
A Malpura hozzávalói:22,5 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
2 kk. sütőpor
2 dl tej, olaj a sütéshez
6 dl joghurt
15 dkg porcukor
20 dkg eper v. szeder, v. málna
A Malpura elkészítési módja:
A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a tejet olyan sűrűre keverjük, hogy megálljon a fakanálon. Vizes kanállal a forró olajba szaggatjuk és 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy tálban habverővel összekeverjük a joghurtot, a cukrot és az összetört gyümölcsöt. Tálalás előtt 30 percig áztatjuk a gombócokat a joghurtban.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fiatal nő, 2009. jan. 27. 19:58
A malpura elkészítési módja és hozzávalói.