Somogy (Zala, Baranya, stb.) kocka recept
A Somogy (Zala, Baranya, stb.) kocka hozzávalói:10 db tojás
6 ek kanál víz
16 ek cukor + 40 dkg cukor
14 ek liszt
6 ek kakaó
2 kk sütőpor
1 l tej
3 és 1/2 csomag pudingpor
25 dkg margarin
A Somogy (Zala, Baranya, stb.) kocka elkészítési módja:
A piskóta: Sárga: A négy tojás fehérjét, a két kanál vizet felverjük kemény habbá. Aztán hozzáadunk hat evőkanál cukrot, majd négy tojásnak a sárgáját, végül hat kanál lisztet, és körülbelül egy kávéskanálnyi sütőport. Barna: Hat tojás fehérjét és négy evőkanál vizet ismét felverünk kemény habbá, közben hozzáadjuk a tíz evőkanál cukrot, majd hat tojásnak a sárgáját, végül pedig nyolc evőkanál lisztet, két evőkanál kakaót, és egy kávéskanálnyi sütőport. Miután megsült a piskóta, óvatosan kettévágjuk. A krém: 1 liter tejben felfőzzük a 40 dkg cukrot és a három és fél csomag csokoládé pudingport. (Ajánlott csokisat, de ízlés szerint bármilyen lehet.) Aztán egy margarint, s négy evőkanál kakaót kikeverünk. Ha a krém kellően kihűlt, a margarinos masszával habosra keverjük. A félbevágott piskótákat töltsük meg krémmel. Ajánlott a sárga-barna-sárga-barna kombináció, így mutatósabb. A süti tetejére is tehetünk krémet, melyet díszíthetünk, megszórhatunk pl. csokoládédarával. Mutatós és nagyon finom! Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fiatal nő, 2010. febr. 9. 20:28
A somogy (zala, baranya, stb.) kocka elkészítési módja és hozzávalói.