Ti szoktatok adakozni? Ebben a szituban mit csináltatok volna? (beszélgetés)
Igen;)
Én se adok így senkinek.
Jól tetted és a telefon is jó ötlet volt.
Egy dolgot nem tettél jól, hogy elmondtad, hogy szoktál adakozni. Senkinek semmi köze hozzá...
Persze, hogy nem tesznek semmit.
Egyszer olvastam egy eltűnt emberről, akit láttam, felhívtam a 112-öt és közölték, hogy menjek be egy kapitányságra.
Olyan is volt, hogy felhívtam őket, mert egy ember feküdt a síneken. Azt mondták, hogy menjek oda, nézzem meg, hogy nem részeg e és húzzam le a sínekről...
És még egy eset, amikor őket hívtam, és ekkor intézkedtek: napokig nem láttuk a szomszéd nénit és aggódtunk. Kivonult mindenki (rendőr, tűzoltó és mentő), a néni agyával történt valami, mert sötétben és hidegben kucorgott a lakásba, azaz élt, de engem nagyon leszúrt a rendőr, hogy ne szórakoztassam őket....
A rendőrök majd kiderítik? Gondolod?
Ennél sokkal súlyosabb esetben sem intézkednek.
Félre ne értsd! Utálom a csalás minden formáját, gyűlölöm azokat, akik pénzt csalnak ki emberektől. De hogy a rendőrség ebben az ügyben (sem) fog lépni, az szinte biztos.
Pénzt már régóta nem adok még annak sem, aki igazolványt mutat fel. Könnyű hamisítani, és visszaélni vele.
Segíteni szoktam. De olyan formában, amikor biztos vagyok abban, hogy a segítség célba ér és valóban jó helyre kerül az adomány. Megvan ennek a biztos módja.
Sziasztok.
Ma délután az történt, hogy becsengettek hozzánk (ketten élünk a férjemmel). Kimentem és egy férfi meg egy nő volt, hogy ilyen,meg olyan alapítványnak gyűjtenek pénzt (azt hiszem Down szindrómás gyerekeket említettek) és semmilyen más adományra nincs szükségük, csak készpénzre. Mutogattak valami igazolvány félét, de hát kerítésen keresztül, mert a kaput nem nyitottam ki nekik persze, nem igazán láttam. Mondtam nekik, hogy sajnálom, így én nem adakozok, adjanak egy bankszámlaszámot amit le lehet ellenőrizni és ha úgy érzem, segítek, de idegeneknek kézbe pénzt soha! Erre tökre felháborodtak, hogy hogy lehetek ilyen szívtelen, szegény beteg gyerekek, bla bla bla. Mondtam, hogy nem szeretnék veszekedni, támogatom a mentőket, a rákos gyerekeket, sőt egy allatmenhelyt is itt közel hozzánk, hadd döntsem el, kit szeretnék még es kit nem támogatni ezen felül. Plusz ha nem adnak számlaszámot sajnos én meg nem adhatok készpénzt és otthagytam őket. Aztán még valamit motyogtak utánam, de bementem a házba.
Szerintem valami csalók lehettek és ez felháborító. Gáz vagy nem, de utána hívtam a 112-őt,hogy itt és itt ilyen emberek mászkálnak és nagyon gyanúsak, mondta a diszpécser, hogy értesíti az illetékes szervet és utánajárnak a dolognak.
Veletek fordult már elő ilyen?
További ajánlott fórumok:
- Válságban gyereket? Nem könnyű ebben a szituban...nektek mi a véleményetek erről?
- Van akinek a párja csináltatott DNS tesztet és kiderült, mégsem az övé a gyerek?
- Ha apasági tesztet csináltat a férjem és kiderül, hogy a mostani párom az apa, akkor kinek kell fizetni a teszt költségét?
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Mit tegyek ebben a szerelmi szituban?
- Te rábíznád egy idegenre a szatyrodat a buszmegállóban, ha tele a kezed, ott a kisgyerek, és segíteni szeretne egy szituban? Bővebben lent