Ti mivel szoktátok a húst megtölteni?Most itt karajszeletekre, csirkemellre, amit aztán feltekerünk, összehajtunk, sütünk, rántunk? (tudásbázis)
1. Hagyma, gomba, tojás
2. Szalonna, kolbász, hagyma, savanyú káposzta
3. Sonka, hagyma,tojás
4. Hagyma, csirkemáj, tojás
Minden pirítva, dinsztelve!
Én így csinálom:
nagyon finomra kockára vágott hagymát kéves olajon meg dinsztelem
2-3 főtt tojás(hús menyiségétől fűggö)villával össze török ízesítem só,bors,
hozzá adom a kihült hagymát,csak azt,1 egész tojást,és kenőmájast.
Az utóbbit mindig csak találomra.
A kiklofolt sertéskarajra ami éppen sózva van,teáskanálnyit teszek majd fel tekerem,fogpiszkálóval megtűzöm,majd hagyományos módon panírozom,végül kisütöm.
Aki szereti a gombát nagyon apróra vágva tegye hozzá,petrezselyemzöld a hagymával.
Nálunk nagyon nagy kedvenc!
bubó, most már értem, h tekered fel a húst, szinte látom szemeim előtt, ahogy behajtod a két szélét, és feltekered a húst. köszi, h elmagyaráztad! ezután én is tuti így fogom csinálni.
azt sem tudtam, h összetapadnak a húsrészek, minden nap tanul az ember vmit :-) ha panírozzuk, akkor még ott van a tojás, tényleg nem folyhat ki semmi töltelék
ja, a göngyölt húst pedig fogpiszkáló nélkül úgy csinálom, hogy a hússzeletet klopfolásnál eleve próbálom kicsit formázni, és inkább hosszúkásra verem. A tölteléket úgy rakom bele, hogy hosszanti irányben az alsó harmadába, úgy, h a szélein is maradjon egy kevés hús. Felhajtom úgy a husi alját, hogy teljesen befedje a tölteléket, aztán pedig a széleit is ráhajtom, így göngyölöm fel. Így teljesen beburkolja a husi a tölteléket, és nem jön ki!A szabad húsrészek, ha friss a hús, akkor összetapadnak, és panírozásnál se jön szét, ha óvatos vagy.
Ha bacon-be göngyölök, akkor először a bacon csíkokat fektetem le, úgy, h valamennyire átfedjék egymást, rárakom a husit, és a továbbiakban minden úgy, ahogy az előbb írtam!
Olyan finom is, amilyen jól hangzik! Anyum jól bevált receptje :)
A Kijevi csirkemell is isteni! Páromat le lehet venni a lábáról ilyesmikkel :) Kaja után meg csak nyög és szid, amiért bezabált :)
bubó, ez a gombás töltelék tojásosan nagyon jól hangzik, így még nem készítettem, de kipróbálom az biztos!!
na, és a kijevi csirkemell ... az aztán fejedelmi kaja!
gyakorlatilag lehet tölteni mindenféle fűszervajjal, csak el kell engedni a fantáziánkat :-)
olvaslak Titeket, és vhogy nem tudom elképzelni, h h csináljátok a göngyölt húst hústú/fogpiszkáló nélkül ... én 4 fogpiszkálót is beletűzök, plusz duplán panírozom, nem folyik ki, de amint látom vagy egyszerűbb megoldás is ...
Ez nagyon jól hangzik :-)
Csirkemellel próbáltad?
Én a csirkemellet szoktam kikloffolni és feltekerve alufóliában kisütni sütőben.
Rakok bele:
- besózom a csirkemellet
- oliva olajjal bekenem
- pesztó szószt kenek rá
- feta sajtot, és karavánt teszek még bele
- pritamin paprikát, zöldet-sárgát-pirosat
Ha kisült szeletekre vágom, szép és őrült fini :-)
nagyon gusztákat írtatok, köszi.
Én sem használok hústűt, nagy ritkán fogpiszkálót, ha pici a hús és nagy a töltelék.
Kagylóhús:
Szelet húsra egész főtt tojást teszek,feltekerem,panírozom,kisütöm.Tálaláskor kettévágom.
Én van, amikor hagymán csinálok lé nélkül resztelt csirkemájat, amit csak sóval, borssal ízesítek, és azzal töltöm meg a kiklopfolt karajt, majd panírozom és sütöm. Van, amikor simán sajttal, van, hogy sajttal, sonkával. Szoktam gombával is tölteni csirkemellet is és karajt is. Ahhoz, a gombát apróra felkockázom, hagymán megdinsztelem, sóval, borssal ízesítem, és ha kihült, nyers tojással elkeverem. Annyi rojást teszek hozzá, hogy ne folyós masszát kapjak. Ezzel töltöm meg a (kicsit fűszerezett)karajt, vagy a csirkemellet, majd szintén panír és sütés. Sütés közben a tojás összefogja a gombás masszát, olyan lesz, mintha gombás rántottával töltöttem volna meg a husit. Nagyon finom!
Van egy Búbos pecsenye nevű töltött husi is, annak az a lényege, hogy füstölt sattal és füstölt szalonna csíkokkal kell megtölteni a hússzeleteket, így panírozni és sütni.
Feta sajttal töltve is nagyon finom a csirke, vagy pulykamell, csak itt figyelni kell, mert a feta is sós.
Szoktam olyan göngyölt husit is csinálni, amikor a kiklpopfolt karajt juhtúróval töltöm meg, és azt kelkáposzta levélbe göngyölöm. Ezt tepsiben párolom át kevés zsiradékon, alufólia alatt, és amikor már puha, akkor jól nyakonöntöm tejföllel, így sütöm szép barnára.
Aszalt szilvával is fincsi a bacon-be göngyölt csirkemell, de csináltam már úgy is, hogy sajttal töltöttem meg, és így göngyöltem be a hússzeleteket bacon-be.
A receptjeim között megtalálod a kijevi csirkemellet. Az is nagyon fini!
Párom is és én is nagy ínyencek vagyunk, így sok finomságot szoktam főzni (anyum meg szakács, pár receptet elloptam tőle) :)
Én nem szoktam se hústűt, se fogpiszkálót használni. Anyumtól tanultam, hogy ha szelethúst töltök meg, akkor a kiklopfolt hui kb. közepére púpozom a tölteléket, ráhajtom a másik felét, és a töltelék nélküli tészt jó alaposan összenyomogatom. A két húsréteg úgy összetapad, hogy simán lehet panírozni, és sütni is annéálkül, hogy szétjönne, vagy kifolyna a töltelék. Persze ez csak nem túl folyékony tölteléknél igaz. A göngyölt husikat pedig úgy göngyölöm fel, hogy a töltelékre, mintha 1 papírlapba csomagolnám, úgy csomagolom dbe a hússzeletbe. Így az összes végét lezárom, és ismét nincs szükség hústűre/ fogpiszkálóra. Csak nagyon ritkán használok ilyesmit. Nekem bevált.
én fogvájóval szoktam összetűzni, azzal jobban hozzáférek, mint a hosszú hústűvel, de duplán is panírozhatod, így pl. a sajt biztos nem folyik ki sütés közben.
de olyat is láttam már, h cérnával tekerik körbe, olyan husinál, amit nem paníroznak.
sertéstekercs kertészné módra
a karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindegyikre 2 szelet bacont és 1 tojást (hosszában félbevágva) teszünk. feltekerjük, fogvájóval összetűzzük, felhevített olajon pirítjuk, kevés vízzel felöntjük és készre pároljuk. a pecsenyelevet tejszínnel sürítheted, zöldfűszerekkel ízesítheted, így finom mártás is lesz mellé. + párolt karfiol, brokkoli ... stb.
Sziasztok!
Én azt szeretném kérdezni,hogy a megtöltött,felgöngyölt hús nem esik szét?
vagy összetartja a panír?
Vagy felszúrjátok hústűvel?
a mindmegette egy szuper oldal! karácsonykor kell is vmi extrát, vmi mást alkotni, mint a hétköznapi.
nekem elküldheted priviben a tűzdelt ananászos csirkemell receptjét :-)
szoktam még mustárral megkenni a karajszeleteket, borsot rá és gombát. v baconos gombásat, sokféle variáció lehet, csak győzzük enni :-)
További ajánlott fórumok:
- Ti tudjátok, hogy, mi módon lehet NORMÁLISAN összehajtogatni a gumis lepedőt?:)
- Süthetek egy tepsiben sertéstarját és csirkemellet?
- Szerintetek fogason vagy összehajtva jobb tárolni a pólót és a pulcsit?
- Milyen ételt készítsek csirkemellből?
- Puha rántott csirkemellet szeretnék sütni, azt hallottam, fokhagymás tejbe kell áztatni, de meddig? Mennyi ideig kell sütni? Egyéb tippek?
- Kínai cukkinis csirkemell-akár a kínai gyorséttermekben