Ti mit használtok arra a napi tisztálkodás mellett, hogy "lent" illatosak legyetek a pasitoknak mindig? (tudásbázis)
Joghurtos tampon???
Én is hallottam már , de az mire jó???
"Ha a fityma alatti területet nem tartjuk tisztán rendszeresen, igen fájdalmas gyulladás alakulhat ki ezen a területen. Elhúzódó fertőzések a belső nemi szervek egy részének - prosztata, Cowper-féle mirigyek - akár tünetmentes, súlyos krónikus gyulladásához is vezethetnek azáltal, hogy a húgycsövön keresztül felvándorolnak ezekbe a szervekbe.
Intim mosakodás csak tiszta vízzel, szappan nélkül
A gyulladást elkerülendő, a fürdés során a fityma felhúzása és a makk alapos tisztítása igen nagy jelentőségű. Nem hangsúlyozhatjuk eléggé, hogy a pénisz tisztán tartásához ne használjunk semmilyen mosdószert, ugyanis a szappanok és különböző mosdószerek megbontják a makk felszíni, nagyon vékony védőrétegét, és megszűnik a fertőzésekkel szembeni ellenállóképessége. Ha az urológus szakorvos nem javasol mást, a fityma alatti területet tehát tiszta vízzel kell tisztítani. A nem specifikusan az intim területek tisztántartására kifejlesztett, hanem agresszív mosakodószerekkel - ide tartoznak a hagyományos lúgos szappanok - való mosakodás ugyanis kiváló táptalajt teremt a smegmában a lúgos környezetet kedvelő kórokozóknak.
Ezenfelül a szoros nadrágok, műszálas fehérneműk is megfelelő környezetet teremtenek a különböző kórokozók számára, ezért a szakemberek szerint a lazább pamut fehérneműt ajánlatos viselni."
forrás: [link]
Ferfiaknal "méhnyakrák alakulhat ki."
Nem tevedtel egy kicsit?
Koszi, utana nezek... habar nincs fitymam :)
De meg ferfi nemi szervem se ;)
Igen,az hogy miket eszunk valoban meghatarozzak a tetsnedveink illatat,es valoban enm szabad tul sok lugos szert hasznalni,egyebkent ez a testre is igaz.A lugos hatasu tusfurdok stb nagyon gyakori hasznalata megoli a borunkon levo hasznos bakteriumokat.
Az intim torlo nagyon jo megoldas,jol johet pl kirandulas alkalmaval is,vagy olyan helyzetekben amikor nincs lehetoseg mosakodni.
Az étkezés mindenképp befolyásolja a testnedvek ízét. A zsíros és túl fűszeres ételektől savanyú lesz. Sok zöldséget és egy kevés gyümölcsöt kell enni minden nap, így "normális" lesz az íze. Nem feltétlenül ananász kell, inkább a csípőset és a zsírosat kell elhagyni.
Egyébként megkérdeztem egy nőgyógyásztól, hogy hogyan kell tisztálkodni, reggel-este intim mosakodóval kell mosakodni és heti egy alkalommal kell irrigálni vagy tejsavas irrigáló folyadékkal vagy kamillateával. Ennél többször nem szabad, ha mégis ki szeretnénk öblíteni a hüvelyt, akkor tiszta vízzel, de ne gyakran, max úgy, hogy egyszer kamillás vízzel a héten és még egyszer tiszta vízzel, különben túlzottan kiszárad a hüvely.
Szappannal és tusfürdővel azért nem szabad mosakodni intim területen, mert azok lúgosak, a nemi szervünknek pedig savas kémhatás kell. Ezért kell az intim mosakodó - de ebből is olyan, ami illatmentes vagy nagyon enyhén illatosított.
Férfiaknak pedig csak vízzel szabad mosakodniuk.
Ha borzasztó szaga van vagy a színe megváltozik a folyásnak, vagy túrós állagú vagy darabos lesz, akkor azonnal nőgyógyászhoz kell menni.
Én is csak hallottam az ananászt, de nem ananász illatú lesz tőle, hanem finom, érzéki.
Szerintem neten utána lehet nézni, hogy van-e valóságalapja.
Ki nem hiszi, járjon utána.. :)
Na azért én nem ennék minden nap ananàszt...
Egyöbként napi zuhanyzàs mellett,elkerülhetö a kellemetlenség.
Nappal wc utàn nedves intimkendöt hasznàlok.
Zuhanyzàsnàl meg intim mosakodogélt.
Tovàbb nem is bonyolitom.
en is igy hallottam.
Visoznt ha a normalis tisztalkodas mellett kellemetlen az illatod,akkor valosiznu valami bakterialis fertozes lehet,folyas stb
További ajánlott fórumok:
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Milyen pelenkát használtok és miért azt?
- Ti milyen öblítőt használtok? Én már mindent kipróbáltam, de a törölközők sokszor olyan durvák!
- Milyen pelust használtok? Mik az érvek mellette?
- Milyen tablettát használtok gépi mosogatáshoz?