Ti mit csináltok a háztartásban felgyűlt, használt sütőolajjal? (beszélgetés)
Látod,látod....
Nem tudod mit veszítesz.:DDD
Kidobom.
Tudodm, tudom, meg kellene innom. :/
Kedves Kék irisz!
A szelektív hulladékgyűjtő nem erre való!Ugyanis ez veszélyes hulladék!
Bizony gyűjtögetni kell és vagy benzinkúton vagy veszélyes hulladékgyűjtéskor leadni!!!
Gyűjtögetitek?
Én nem. Ha kihűlt, akkor visszaöntöm az olajos flakonba és megy a szemetesbe vagy ha megyünk szelektív hulladékgyűjtőhöz, akkor oda elvisszük.
Naaa, mesélj :)
Nálunk nem gyűlik fel. Ritkán sütök bő olajban, de ha mégis, ezt leszűrve elhasználom egyéb ételekbe. Kiönteni max. a zaccos alját, de ez olyan kevés, simán leviszi a meleg víz.
Mi nagyon sokat használunk.Amikor kihűl leszűrjük és újra felhasználjuk sütéshez/főzéshez.Amit nem használunk már el,azt a kukába öntjük,de az már zaccos,nem mondanám folyékonynak.
Ja,vagy az udvarra kikanalazzuk (megint csak a nagyon zaccosról van szó) és a kutya felnyalja vagy a tyúkok felcsipkedik.
Egy 5 literes műanyag flakonba gyűjtögetem. Ritkán sütök olajban, így több hónap mire megtelik. Akkor a kukába szoktam tenni.
Autó híján a benzinkútra nem járunk.
Én ritkán sütök, és elég tiszta szokott maradni az olaj. A tiszta részt leöntöm róla és elhasználom, de már csak rántáshoz legfeljebb, abban már nem sütök.
Az üledékes alját a kutyakajába teszem, eddig egyik kutyám sem volt érrendszeri beteg.
Autóm nincs, és szelektív gyűjtés sincs a faluban.
Nem tudtam.
Mi eltesszük,és ha már kialszik a tűz,akkor azzal újragyujtúnk.
További ajánlott fórumok:
- Milyen háztartási munkát végeztél legutoljára?
- Vegyi árú, háztartási papír áru, egyéb(pl seprű)
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Tengerimalac a háztartásban - tapasztalatok, élmények?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Vezeted a háztartást, gyereket nevelsz, hogy jut idő magadra?