Ti miből éreztétek, hogy már túl vagytok? (beszélgetős fórum)
Úgy látszik, nem is annyira életkor kérdése.
Majd enyhül.
szerintem pont jatszmazassal nem lehet igazan senkibe belegazolni, mert eleve egy nagyon felszines, feluletes kapcsolatot mutat, amiben nincs igazi emberi, erzelmi osszetartozas, kotodes
en meg nem talalkoztam ilyesmivel, valoszinuleg nem is fogok, ezert kerdeztem toled, hogy ilyesminek mi ertelme van, mert nem ertem :D genyoskodni szandekosan valakivel, akit le akarsz pattintani, ahelyett, hogy kimondanad, ennyi es agyo, most sem ertem, az miert jo neked :D
Én vagyok a jómadár pali? :)
Valaki hasonló módon már nagyon beléd gázolhatott, hogy ennyire megragadt benned ez a "játszmázás"...
Szerintem sokkal több a nem tudatos játszmázás, mint a tudatos. Legalább is szeretném ezt hinni.
Abban igazad van, hogy legtöbb esetben pont a tudatlanság, a tapasztalatlanság, a rossz minták okozzák. Hány fórum szól erről itt is....
Meg kell tanuljunk megfelelően kommunikálni.
igazad van, csak en a termeszetes emberi erzeseket, reakciokat, duh, szomorusag stb. nem tartom egy felvett szerepnek, egy szandekos magatartasnak, hogy a masikbol kiprovokaljon barmit
a nem egyenes ut az olyan, mint amit ez a jomadar pali leirt itt, hogy direkt bunko egy novel, vegye mar eszre magat es kopjon le
a foruminditot is megertem abbol a szempontbol, hogy biztos hianyzik neki a masik, szereti, vele akarna lenni, es mivel a masik nem keresi, nem akarja, ezt talalta ki, hogy legalabb talalkozzanak. sajna az ilyesminek nincs sok ertelme, eselye, mert egy szakitas nem veletlen, hogy megtortenik, es nem pedig csak vita-veszekedes-bekules lesz belole
lenne eselye, ha a pasi szeretne meg, es kapva kapott volna a lehetosegen, hogy talalkozzanak, es nem mas norol mesel
Persze.
Én minden olyan szituációt játszmának tartok, amelyben az egyik fél a másikat nem egyenes úton akarja rávenni a számára megfelelő lépésre.
Az általad vázolt szituáció is játszma, mert arra, hogy duzzogsz a másik is adott séma szerint reagál (ha azt szokta, akkor vigasztal, ha meg csendben elvonulni szokott, akkor elvonul). Ezek a viselkedésminták folytonosak, nem egy-egy alkalomkor tűnnek fel.
Nem vetődött fel semmilyen kórkép, ez csak kommumikáció.
szerintem messze-messze nem ezt mondja, de ezen folos vitazni, nyilvan ha te ilyen hetkoznapi, ezerszer elofordulo szitut jatszmazasnak gondolsz, nem foglak meggyozni, hogy az nem az :D
pedig ez a pelda is, amit irtal, mutatja, hogy nem jatszmazas. ha te beragsz a palidra, mert elfelejtette a szulinapodat, csapkodsz, duzzogsz, nem mondod mi bajod, mert tudnod kene, o pedig eszre sem veszi, vagy nem erdekli, az mar nem vevoseg erre, tehat szerinted se jatszma. nyilvan ha erdekelne, zavarna, rakerdezne es kifaggatna, hogy mi a gond. ha mondod, kiderul, ha nem mondod, magasrol tesz majd ra, vagy berag es hagy duzzogni, ugyanugy nem jatszmaba fajul
nem kell am mindig mindent beskatulyazni, emberek vagyunk, neha nehez napokkal, ingerulten vagy faradtan, nem ugy reagalunk, ahogy normal esetben kene, az meg nem jatszmazas meg pszichologiai korlefolyas :D
Néma gyermeknek az anyja sem érti a szavát!
Ha nem mondom ki, hogy mi a bajom, csak duzzogok, csapkodok, stb. az játszmázás. Nem én mondom, hanem az elmélet kidolgozója, Eric Berne.
Persze csak addig játszmázás, amíg a másik fél vevő rá, mert kettőn áll a vásár. Amint a másik fél nem megy bele rögtön vége a dolognak. A kisgyerek is egész jól kipróbálja, hogy lehet vagy nem lehet.
akkor leirom konkretan. az nem jatszmazas, ha megbantott a masik, de nem mondom, hogy te, megbantottal ezzel meg azzal, hanem duzzogok, es varom, hogy kiengeszteljen. az sem jatszmazas, mikor egy pasi tori magat az udvarlos idoszakban, a hazassagkotes utan meg nem. az sajna szokvanyos, olyan, mint a noknel a "tutiban" mar belefer a macinaci es a szethagyott gyantacsikok, a jarasban pedig meg smink nelkul se mutatkozik :D
amit a forumindito csinal, az jatszmafele, de valoszinuleg csak vergodesbol. nekunk nem mondja meg a valot, de nyilvan pontosan tudja, hogy az exparja szereti-e meg vagy sem. arra tippelnek, a palinal mar reg elmult a szerelem, es ezert erolkodik ilyen "nekem mar nem jelent semmit, csak jo ismerost", de kieroszakolja a haverilag talalkozzunk randit, mert hatha a pasiban felebrednek regi erzesek. mert errol szol, nem arrol, hogy tudni akarja, mi van vele, netalantan a szakitas ota megelt kalandjait vagy lamurjait akarna vegighallgatni jobaratkent :D
ez a vergodos jatszmazas. amikor tudja, hogy a masiknak mar nem jelenti azt, amit szeretne, de tehetetlensegeben probal barmit. ha nem vergodos lenne, nem lenne jatszma. akkor annyit mondana, hogy hianyzol, hiba volt a szakitas, szeretnem ujrakezdeni, te hogy gondolod ezt?
Nem érzem, hogy megcáfoltál volna, szerintem csak más példákat soroltunk fel.
A mindennapi életünk tele vannak játszmákkal.
nem az jatszmazik, aki mellebeszel. ha szigoruan neznenk naponta mindenki tobbszor mellebeszel kulonbozo okokbol :D
a jatszmazasnak egyszeruen csak nincs valos tetje. vagy azert jatszazik valaki, mert nem szamit igazan neki a masik, vagy azert, mert tudja, hogy o nem szamit a masiknak, es tehetetlensegeben vergodik
szerintem egyaltalan nem ezek szamitanak jatszmazasnak. ez inkabb a tapasztalatlansag, vagy onerzet, hiusag vagy erdek miatti cselekedetek.
a jatszmazas az a butacskak eszkoze, amikor jaj, most nem veszem fel a telefont, had higgye, hogy nem erdekel vagy nem erek ra. vagy a feltekennye teszem, mert akkor tutira teperni fog. vagy a nehogy mar azt higgye, olyan jo no/pasi, lekezelem
További ajánlott fórumok:
- Ti hogyan szereztetek a hoxán barátokat?
- Ti éreztétek-e már hátránynak egy állás megszerzésénél, hogy nők vagytok?
- Hányadik héten éreztétek, hogy megmozdult a baba a pocitokban?
- Ti miből tudtátok, hogy a párotok az igazi, éreztétek, hogy neki igent kell mondani? Párom megkérte a kezem, imádom, akarom őt de...
- Mikor az első trimeszterbe jártatok, megéreztétek valamiből hogy fiú lesz e vagy lány? Ha igen milyen jelek voltak rá?
- Miből éreztétek, hogy készen álltok az anyaságra?