Ti hogy csináljátok a mákos gubát? Öntetet is adtok hozzá? (tudásbázis)
3. 0c7cb4959f (válaszként erre: 2. - 37604749c4)
2011. jún. 30. 10:27
Ha van maradék kalácsom, vagy karácsony táján én is szoktam kalácsól is!:D A méz jó ötlet majd ki próbálom!
2. 37604749c4
2011. jún. 30. 10:15
Bizony, így az isteni,én ugyan fonott kalácsból készítem,kicsi mézet is teszek bele.
1. 0c7cb4959f
2011. jún. 30. 10:12
én kifliből készítem, de akkor a legfinomabb ha pont úgy készül mint az arany galuska csak mákkal! Mamám úgy is készítette, és az volt az igazi! Az öntet meg vanília sodó!
Tehát fel karikázom a kiflit!(én 10-ből szoktam, az egy normál méretű tepsi) Egy kevés tejjel leforrázom, és hozzá adom a cukros darált mákot, mazsolát! Össze keverem! Kivajazom a tepsit! Bele a mákos kifli majd az egészet leöntöm az alábbi keverékkel!:
3 Tojás sárgája. 5 dl tej, 1 csomag vaníliás főző puding, ízlés szerint cukor, vanília cukor.
Előmelegített sütőbe teszem mikor már kissé pirulni kezd! A tetejére simítom a tojások cukorral keményre fel vert habját! Ha szépen karamell a színe készen is van!
A
További ajánlott fórumok:
- Hé, pasik, tudtok Ti szeretni? És ha igen, hogyan csinaljátok?
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?
- Hogy csináljátok, hogy nincs semmi dolgotok otthon?
- Tudatos vásárlás, spórolás, menütervezés, kamrafeltöltés. Ti hogy csináljátok?
- Nőiesség megélése? Ti hogy csináljátok, hogy nőiesek legyetek?
- Miért nincs diósguba? Mi lenne, ha mákosguba helyett diósgubát készítenék? Próbálta valaki?