Ti bírjátok ezt a nagy meleget? (beszélgetés)
Sajnos ez lesz. Tegnap mondta fiam azt olvasta egy időjárás kutatótól, hogy 2.200-ig fog melegedni a föld. A mértéke nem látható előre. Utána elkezd visszahűlni, nagy valószínűséggel a normálisra, de ez rendkívül soká következik be. Több 100 év.
Ebből is látszik hogy a klímaváltozásra az embernek vajmi kevés ráhatása van. A föld tevékenységeinek annál inkább. Kezdve a tengely lassú elmozdulásával, a méreganyagok kibocsátáról nem is beszélve.
Mi annyit ártunk a földnek, hogy lemérgezzük műanyaggal, vegyianyagokkal, és főleg ami a föld belsejében van, azt nem lenne szabad a kiszedni onnan. Az oda való!
Igen.
Ahogy Timycat említette,túl megy ez már azon ,hogy jaj de melegem van.
Sokkal összetettebb a baj.
A gazdák tönkremennek,( nem lesz mit enni az állatoknak)
A kukorica megsült teljesen.
Ma is jól bírom. Öntöztem a kertet, leszedtem a paradicsomot, uborkát. Elég kevés van. Fiam elment pár napra a lakóautóval, így az udvart és a gyümölcsfák környékét lefűnyíróztam. Nagy a szárazság, de ahol vizet kap a fű, ott nő is.😀
Kint már 27 fok van, most ideben a 23 fokban töltöm magam energiával.
Vigyázzatok magatokra ti is!😀
A nyaralónktól nem messze van egy tanya. Állatok vannak. Mindenféle, abból élnek. Kiapadt a kút. Az állatok szomjaznak. Az erdőben élő állatok is.
2 hete várták a kútfúrót. Új kutat fúrtak. Több száz ezer ft és azt mondta a szakember arra sincs garancia, hogy ilyen hőségben nem apad el.
Ha ez tényleg így lesz és melegszik a föld, a légkör, a levegő szomorú és nehéz jövő előtt állunk.
Szomorú és csalódott vagyok én is.
Várni a hűvösebb időt várom .
Valahogy így,,,azon kapom magam ha kiveszek valamit a fagyasztóból, ott ragadok előtte hűsölni.
Borzasztó és szomorú ,hogy csak a végét várom ennek az évszaknak.
Már én is.
Annyira vártam a nyarat ,a jó időt.
A kevés ruhát ,a napsütötte bőrt.
A meleg nyári éjszakákat.
A sok sétát a kutyussal.
Ezekből a kevés ruha ami bejött.
Reggel 5től-7-ig vagyunk kinnt ,és este 19től-21-ig
A természet,az állatok szenvedése szíven üt.
Olyan ,mint az utolsó napok eljövetele.
A szomszéd nyolcvanöt éves nénike azt mondta ,hogy ő ilyet még nem élt meg.
Dél -Alföld.
Sok,sok,sok😳
Már rinyálni is utálok miatta🤯
De jó, irigylésre méltó.
Az én kertem szenved , lassan két hónapja nincs számottevő csapadék.
További ajánlott fórumok:
- Hogy bírjátok ezt a meleget?
- Hogy bírjátok ezt a nagy meleget, hogyan védekeztek ellene?
- Bírjátok a meleget?
- Mi mindent kellmár tudnia egy nagycsoportos gyereknek ha az ovodában nemeleget foglalkoznak velük?
- Hogy vészelitek át ezt a nagy meleget? Légkondi kizárva!
- Szívinfarktuson átesettek, hogy viselitek a nagy meleget? Milyen a közérzetetek?