Hogy bírjátok ezt a nagy meleget, hogyan védekeztek ellene? (tudásbázis)
Jó pihenést kívánok, a Balaton mellett lehet sok minden jó dolgot csinálni.Remélem azért még tudtok fürödni is.
24-25 fokot ír délutánra, az azért nem kibírhatatlan. Na meg csak nyár van. Legyen már legalább 25 fok körül. Sajnos a Balaton lehűlt 🙁 pedig szerdán utazunk haza pár hétre.
Ahogy elnézem ismét melegszik az idő.Nem fogunk fázni.
Jelenleg, dörög és villámlik, talán esni fog és lesz egy kis lélegzetnyi időnk lehülni, talán jobban alszunk az éjjel.
Főztem ma reggel almakompótot és tettem bele néhány őszibarackot.Cukrot semmit.Déután hidegen jobban esett mint bármilyen édesség.
Folyamatosan csinálom a kovászos uborkát.Nagyon jó a házi.
Elvileg...gyakorlatilag kevesen mozognak, még emberibb időben sem. Sport a gyenge pontom, amúgy mindennap biciklizek, gyalogolok, de még gyúrjak is? Én metforminból szedem a max. adagot. Diabetológián nem jártam, ha lesz kedvem, talán íratok valami mást 😀
Bekapcsolom a lègkondit, mivel tetőtèrben lakom
Nem sok. Vagy nem akkor, mikor nekem. 😍 Ő úgy van vele; amit kell, megbeszéljük, nem szeret ragozni dolgokat.:))
Igen. Ráadásul cukorbetegnek alapvetően mozogni kell, de... ebben a nagy melegben nagyon vigyázni kell a mozgással, mert az is képes önmagában levinni a cukrot. Meg a kánikula is leviszi. Cukorbeteg hőségben sportolása dupla rizikó.
Főleg ha fél 3-kor.
Tegnap korán elaludtam, negyed 11 körül, ébredéskor hatalmasnak éreztem, aztán kiderült, hogy hamarosan éjfél. Ha nem akarom hajnalban a plafont lesni, ébren kell tartanom magam késő éjszakáig. Nekem a téli cirkadián ritmusom normálisabb, de hát nem választás kérdése, nyilván kibírom addig...
Mert gyakoribb a hipoglikémiás sokk. Hiába eszem jól, egyszerűen mindig leesik. És ha nem iszom eleget, besűrüsödik a vérem. Meg nehéz tartani a diétát, mert az ember enne jégkrémet, sütit, üdítőt, dögivel, de nem lehet, csak keveset.
hja, meg a másik, amikor jobb konciban vagyok a meleget is jobban bírom. bár arra figyelek, hogy kora rggel, vagy estfele mikor már nem süt telibe a nap sportoljak. de az sokat segit. meg tényleg többet kell inni, és jó a nyár :)
nekem az óraátállítás miatt jobb.korán ébredek.
Még bírom. Inkább melegem legyen mint fázzak. Nekem a inkább a munka sok kicsit mostanában, a vállaim jeleznek. Na majd lájtosabbra veszem.😀
Mindíg nagyon várom a nyarat.Télen nem a hidegből van melegem, hanem a sötétségből.Alig várom a téli napforduló, mert attól a naptól kezdve, ha nem is látom, de elég a tudata, hogy minden nap kicsit világosabb lesz.SAjnos a miaat, hogy már nem vagyok fiatal, nehezebben bírom ezt a folyamatos meleget.Főleg ha még magas a páratartalom is.De nyáron lombosak a fák, minden virágzik, ki lehet ülni a szabadba, meginni egy pohár jó hideg sört, egy kávát.Ez a nap engem már bánt.Leginkább az árnyékban napozok.
Meglesz az is, mint eddig minden más, amit akartunk! 😎Köszönjük szépen! 😍
Ami azt illeti, a kert rendezése nem az én feladatom lesz. Páromé, ő meg akkor is fiatalabb lesz még mindig. 😃
Én is az vagyok, semmi különös. Többet kell inni, de ez mindenkire vonatkozik melegben. Ilyenkor jellemzően alacsonyabb értékeknek örömködhetek.
Nem szeretem. Sosem szerettem. Nem nyavajgok télen sem hogy miért nincs nyár. Nekem a max. hőmérséklet amiben jó érzem magam, az a 20 fok. De ez a max! A magasabb hőmérsékletet nagyon nagyon nehezen viselem.
Bár a lakást egész jól tudjuk hűteni, néha azért bekapcsoljuk a klímát. Munkahelyen is van, ott is megy.
Munkahelyen, otthon ventillátor.Különben jól bírom, ha 40 fokban kell elmenni valahova, nem okoz problémát, édedsapám volt ilyen.
Jobban bírom, mint a macska.
mlózni megy a klima, de nincs extrém hidegre állítva, 25-26 fok csak, és ha nem dolgozom kikapcsolom.
mostanra teljesen jól megszoktam a meleget, szóval hétvégén simán kirándultam napközben, annyi több folyadékot ittam mint amúgy.
vki írta, hogy szoktatni kell hozzá a szervezeteet, egy két hét alatt aklimatizálódik az emebr a nyárra, ha nincs szivbetgsége vagy ilyesmi, és leht élni, jönni menni.
szerencsés.nekem tavaly megroppant a gerincem,mikor megemeltem a hűtőt.azóta sem kapálni,sem füvet nyírni nem tudok.elég elmennem a boltba.
Vagy kéz-kezet mos alapon, vagy pénzért van ember aki lenyírja a füvet. Nálunk a 86 éves néni tolja a kis fűnyírót, beosztva szünetekkel-pihenővel.
Helyes! Kívánom, hogy valósuljon meg a vágyatok.
A kedves férjednek nincs kedve beszélgetni?
A cukorbetegeknek miért rosszabb?
További ajánlott fórumok: