Hogyan védekeztek a poloskák ellen? (tudásbázis kérdés)
Itt a legtutibb módszer a védekezésükre.
Bemennek a lakásba, megbújnak a szekrényben. Borzasztó sok kellemetlenséget tudnak okozni a vándorpoloskák.
Szerencsére van rá mód, hogy egy egyszerű házilag elkészített keverékkel távol tartsuk őket az otthonunktól.
Szerencsére van rá mód, hogy egy egyszerű házilag elkészített keverékkel távol tartsuk őket az otthonunktól.
A poloskák távol tartásához készítsd el a következő keveréket:
Végy elő egy kézi permetezőt, amibe legalább fél liter folyadék belefér. Tekerd le a tetejét, majd engedd fel félig langyos csapvízzel.
Ezután tedd bele a következőket:
Hirdetés
• 1 kávéskanál szódabikarbóna• fél kávéskanál ecet
Ezután egyszerűen várj pár percet míg elolvad a szódabikarbóna és tekerd fel a szórófejet.
Az ajtókat, ablakokat spricceld be vele, de mehet a teraszokra, erkélyekre, virágtartókra.
Meg fogod látni, hogy egyszerűen el fogják kerülni az otthonodat a poloskák. Egy ilyen permetezés hetekig távol tartja nem csak poloskákat, de a molylepkéket és más olyan rovarokat is akik melegedni jönnek a lakásokba.
Hármat tessékeltem ki eddig, azok a függönybe kapaszkodtak. Nem hagyom már nyitva napközben az ablakot, csak pár percre szellőztetek.
Nem tudom, vajon éjjel is aktívkodnak? Nyitott ablaknál jobban alszom, de bevállalom az izzadást cserébe, csak maradjanak kívül.
Nemrég cseréltettük le az összes ablakon a szúnyoghálót egyedileg ide gyártott bombabiztosra.
De bejönnek ezen is.
Szorgalmasan gyilkoljuk őket.
A férjemnek van egy remek elektromos teniszütő forma bogárgyilokja. Azzal szokta sütögetni őket.
A sült poloskának eszméletlen szaga van.
a szpré az ugyanolyan büdös, mint a szétnyomott poloska.
ezért nagyjából szétnyomás nélkül megfogom, aztán valahol a szabadban valami segédeszközzel szétnyomom.
ez még hagyján, de a málna ehetetlen a sok poloska miatt. hiába pöccintem le, a nyoma ott maradt...
Szerencsés vagy, mert nálunk naponta találok 1-2 példányt hol a párkányon, hol a függönyön.
Megjegyzem, egy városban lakunk.
Hála Istennek egyetlen egy volt -3 hete- az ablakpárkányon. Tavaly nem láttunk egyet sem.
Le is kopogtam, nem akarom elkiabálni!
További ajánlott fórumok:
- A kullancsok ellen ti hogyan védekeztek?
- Hogy bírjátok ezt a nagy meleget, hogyan védekeztek ellene?
- Hogyan védekeztek a darazsak ellen?
- Becsöngető ügynökök ellen hogyan védekeztek?
- Mivel védekeztek a kullancsok ellen?
- Spániel és más lógófülű kutyus gazdák! Hogyan, milyen módszerrel védekeztek a toklász ellen?