Tgyáson vagyok közben felmond a munkáltató, jár utána azért még a gyed? (tudásbázis)
Gyermekgondozási díj
42/A. § (1) Gyermekgondozási díjra jogosult
a) a biztosított szülő, ha a gyermekgondozási díj igénylését - a gyermeket szülő anya esetén a szülést - megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt,
b) a terhességi-gyermekágyi segélyben részesült anya, akinek a biztosítási jogviszonya a terhességi-gyermekágyi segély igénybevételének időtartama alatt megszűnt, feltéve, hogy a terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultsága a biztosítási jogviszonyának fennállása alatt keletkezett és a szülést megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt,
és a gyermeket saját háztartásában neveli.
(2) Az (1) bekezdés a) pontjának alkalmazásakor nem tekinthető szülőnek a nevelőszülő és a helyettes szülő.
(3)
(4) A gyermekgondozási díjra történő jogosultsághoz szükséges előzetes 365 napi biztosítási időbe be kell számítani
a) a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz idejét,
b) a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmány idejéből 180 napot,
c) a rehabilitációs járadék folyósításának idejét.
Sziasztok!
A jogpont.hu-n találsz olyan irodák címeit,ahol munkaügyben ingyenes jogi tanácsokat adnak. Érdemes ott érdeklődnöd.
igen sajna jogutód nélkül szünik meg a cég !
Csak sokan tanácsoltak sokmindent és már nem tudom hogy mivan a tb.-nél meg persze nem nagyon akarodzik segiteni .
Ha a TGYÁS-t megkezdted, akkor jár a GYED. Én is így voltam...
Nekem 3 nappal azután szűnt meg a munkaviszonyom, hogy megkezdtem a T-GYÁS-t (a dokim direkt visszadátumozta a szülés várható időpontját).
Bővebben a szitu!
február 15.-re vagyok kiirva szülés előtt kivettem a tgyást és most derült ki hogy a munkahelyem ahol 2005 óta dolgozom jan 31 jogutód nélkül megszünik és felszámolás alá kerül rendes felmondással szertnének felmondani .De nemtudom hogy most kelle aláirnom vagy csak a felszámolás után van e védetségem és hogy igy jár e a tgyás után a gyed!
További ajánlott fórumok:
- Ha felmond a munkáltatóm, akkor mi lesz a GYED-emmel?
- 6,5 év után felmond a munkáltató, mert kell másnak a hely. Mi a véleményetek?
- A munkáltató visszaveheti a munkavállalót, ha az korábban felmondott és közös megegyezéssel távozott?
- Érvényes / hivatalos-e az a felmondás, melyen a munkáltatói aláírás csak fénymásolat?
- Az e-mail-ban történő felmondást el kell fogadnia a munkáltatónak próbaidő alatt?
- Ha a munkáltató felmond nekem 3 hónap után, úgy, hogy rehabos vagyok, rá nézve milyen következményekkel jár?