Textil pelus folttalanítás! Te hogy csinálod? (beszélgetés)
Igaz, már több mint 42 éve volt, a "betétet" a klotyóba és utána ultrás vízbe áztatni. Aztán mosószódás vizben kifőzni és 5-ször öblíteni.
Csak hideg víz volt ott ahol laktunk, sokszor lilára fagyott a kezem, de a pelusok hófehérek voltak.
ariel folttisztító és hypo.
ezek jöttek be, de ezek sem mindenre.
végül vettem pár mintás pelust, hogy védőnőhöz, orvoshoz még véletlenül se tegyek el olyat, ami -ugyan tiszta, de- foltos... illetve igyekeztem a nagyon foltosakat használni akkor, amikor tudtam, hogy tuti mindjárt koszos lesz (pl feje alá tisztát raktam, de büfiztetni foltosat).
illetve most a foltosakat használjuk pelenkának... mert ezeknek már úgysem számít a kaka :D
Nagyanyám receptje alapján: kiöblíted, kézzel kimosod a trutyit belőle, a foltot jól beszappanozod (bármilyen szappan jó), kiteszed a tűző napra, mire megszárad nincs folt. Aztán lehet a szokott módon kimosni.
Kipróbáltam.
epeszappan, dm-ben, 200 ft, csodákra képes!!!! gall seife, így van ráírva, ha nem találnád, mert van, hogy az eladó sem tudja, hogy árulnak ilyet... próbáld ki, a többi folttisztító elbújhat mellette.
én mosható pelusozok, kakit ebből szedem ki, igaz egyből szappanozni kell, rajta hagyod pár percig, aztán leöblíted...
Sajnos nincs időm egyből kimosni, ahogy foltos lesz, a beáztatás nem segít, egyesével meg a rengeteg pelust nem tudom megsúrolni és a mosógépben sem lesznek tiszták, hiába a folttisztítós mosószer.
Az érdekelne, hogy más hogyan oldja meg ezt a "problémát"? Tudom, ez nem befolyásolja a használatában, de engem nagyon zavar, hogy kiterítem az amúgy tiszta pelust, mégis csupa kaja folt.
További ajánlott fórumok:
- Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept
- Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg!
- Mi a véleményetek arról a szülői felfogásról, hogy "amíg az én kenyeremet eszed, addig azt csinálod, amit én mondok"?
- Mindenkinek aki diétázik! ( Mindegy melyik diétát csinálod, gyere és beszélgessünk!)
- Használ ma még valaki textil pelust? Tapasztalat?
- Textil vagy eldobható pelus