Téves diagnózis-probléma lehet belőle? (beszélgetés)
Jól valagba rúgnám azt az orvost, aki egy haláleset utáni lelkiállapotból, pusztán egy beszélgetés alapján skizofréniát állapít meg.
Amúgy az élet megcáfolta azt a „pontos” diagnózist”: nincsenek már tüneteid; legalábbis azok alapján, amiket leírtál.
Milyen tüneteket mondtál el?
Ha csak annynit amennyit itt leirtál akkor az bizonyára baromság volt
Már az ülőkalauzok sicsenek a buszon villamoson
Ha révkalauznak mennél nem szóltam!
Az hogy pszichiátrián mit digoszizáltak nagyon helyes volt
Mit is visgáltak volna egy beszélgetésen kvül, végbéltükrözést?
Könnyebb depresszió volt, kiheverted, örülj neki
Haláleset miatt keményebb tüneteket is láttam ismerősökön
Mostohaapám halála annyira megviselt, hogy beküdltek pszichiátriára. Ott gyorsan, egy beszélgetés alapján és semmi más kivizsgálás híján rögtön megállapították, hogy súlyos pszichés betegségem van.Abban az időben nem jártam sehova, csak egyedül voltam. Szomorkodtam, napokig sírtam. Aztán visszamentem iskolába, és elmúltak a tünetek, másfél éve nyoma sincs semmilyen betegségnek. Jól érzem magam, társaságba járok, terveim vannak.
Szeretnék kalauz-tanfolyamra menni jövőre, de félek, hogy ez a téves diagnózis keresztbe tesz majd, és nem vesznek fel.
További ajánlott fórumok:
- Egy visszahúzódó szürke lány vagyok és mégis a kicsit művi nők a példaképeim. Lehet belőlem olyan?
- Lakatlan sziget, lehet belőle paradicsomi állapot?
- Kicsit jobban megeröltettem magam nagydolog közben, lehet baj belőle? 15 hetes vagyok, és nagyon mérges magamra. :(
- Hol alkalmaznak grafológusokat és milyen iskolát kell hozzá elvégezni?Érdesem kitanulni ezt a szakmát?Meg lehet belőle élni?
- Mi lehet az ami "kijött" belőlem?
- Ferritin szint nagyon alacsony! Baj lehet belőle?