Termőföldet örököltünk, nem tudjuk eldönteni, hogy eladjuk-e vagy sem? (tudásbázis kérdés)
Szia!
NIncs a szántó környékén MG.i Szövetkezet véletlenül,mert akkor nekik is ki lehetne adni,vagy integráltan megmunkálni. Mikor az Mg-i Szövetkezettel álltok szerződésben,te határozod meg,mit vetsz bele .pl búzát,és csekken fizeted a beművelési költséget.
Fizeted a tárolást,és ők el is adják neked a termést.
1 hektár után meg járnak állami támogatások. Földalapú ami 47ezer ft/ hektár,gázolaj támogatás.
Ezt jelenti az integrált megmunkálás.
Ennek utána kéne nézni.
- Nem fizet, szerződést szeg.
- Telek a tietek, felszántatni.
- Teleket kiadni/eladni/megművelni.
Köszönöm mindenkinek
AKira001:sajnos nem tudjuk bevetni, messze lakunk, illetve hiába bontjuk fel szerződést, nehéz új bérlőt találni,mert a bérlő energifűvel vetette be,azt meg csak mélyszántással lehet kiszedni földből
Mkriszti81:ki van adva már,csak nem fizet a bérlő
Danina:nem egyszerű új bérlőt találni,hiszen, távol lakunk a föltől illetve a jelenlegi bérlő energiafűvel vetette be a földet,amit nehéz kiszedni,és nagyon igénybe veszi a földet.Már eladás kapcsán érdeklődtünk,aki megtudta,hogy energiafű van benne,többen visszakoztak a vételtől
ha találtok rendesen fizető bérlőt, és nincs feltétlen szükségetek az árára, akkor szerintem érdemes kiadni (befektetésnek megtartani)
dolgotok nincs vele, csak bezsebelni a bérleti pénzt ;)
férjem földjét a helyi szövetkezet használja :)
Szerintem, bontsátok fel a bérlői szerződést, ha nem akar fizetni.
Hisz ti is be tudjátok vetni bármivel tavasszal (főleg ha nem laktok több 10 km-re a telektől) és akkor egész nyáron nem lesz gondotok a friss gyümölccsel, zöldséggel. :)
További ajánlott fórumok:
- Segítenétek Eldönteni egy vitát? Felrobbanok a dühtől
- Mit tennétek, ha nem tudnátok eldönteni, hogy a párotok hazudik-e vagy nem?Arra gondolok, hogy szerintem ismerkedik titokban más lányokkal.
- Hogyan tudnám eldönteni, hogy van-e Isten, illetve melyik vallás az igazi?
- Jön a vihar... eléggé félünk. Vannak "praktikák", amivel csillapítható a félelem? Vagy fejben kell eldönteni?
- Hogyan lehet eldönteni egy gyógymódról, hogy hatásos-e?
- Mennyibe kerülnek most a termőföldek, szántóföldek?