Terhesvitamint csak orvos írhat fel? (tudásbázis)
Ha femibiont szedsz, akkor nem kell külön folsav, de amíg nem vagy babás elég a folsav is, ne pazarold a drága vitamint! :)
A folsavhoz tudtommal nem kell semmi, hanem a vas felszívódásáhopz kell a folsav (meg a c-vitamin), de az más tészta.
Én most voltam a dokinál, mondtam, hogy tesót szeretnék, szedjek e valamit? Azt mondta nem kell, erős, egészséges fiatal nő vagyok, ráadásul nyár van, egyek sok zöldséget és gyümölcsöt!
A femibion szerintem is jó az első három hónapban.
Nem olyan anyag van ami segíti a folsav felszívódását, hanem annyi folsav van benne amennyi a napi szükséglete a kismamának.Tehát pluszba nem kell szedni,mert ugye a sok folsav sem jó. A második trimesztertől már egy másik összetételű femibiont lehet szedni.
Én a 3.trim-től a Gravidát szedtem,mert állítólag vastartalomban az a legjobb.
Kinek mi válik be.
Éhgyomorra én is hánytam a gravidától de reggeli után kutya bajom nem volt.
Én az első terhességem alatt Elevit-et szedtem.
De mellette majdnem a terhesség elejétől még külön vasat is kellett szednem + a kicsinek is a születése után.
Pedig nem vagyunk vérszegények. :)
A második terhességemnél az első trimeszterben Femibiont szedtem, majd utána HIPP Natalt.
Az összes vérvételi eredményem tökéletes volt végig, mindig csodálkoztak is rajt.
Plusz vas nem kellett se nekem se a babának.
Egyébként a dokim most azt a vitamint ajánlotta volna amiben van omega-3 is.
Sok sikert nektek a babához!
Én délután,koraesti órákban szedtem a vitamint..Nekünk bevált..
Gravidát,mert Béres,magyar,és nem volt reklámozva(ezidáig)
Én Elevitet szedtem, mellette folsavat. Nekem az orvos legfőképpen a folsavat javasolta.
Dm-ben vettem, 60 db volt egy dobozban.
Én meg csak attól hánytam és még több ismerős is!
De mindenkinek más jön be!
Én szedtem a femibiont, elevitet meg a gravidát. A femibiont fogom venni legközelebb, az tuti.
Az elevitet kaptam, de nem nagyon szedtem, sok kritikát olvastam róla, a gravidát meg anyagi megfontolásból vettem!
Szerintem nagyon jó választás!
Ne éhgyomorra vedd be és akkor nem fogsz hányni! Aztán ha babás leszel és hányós, akkor tök mindegy...:)
csak nyugodtan :)
van még pár a piacon, de mondjuk mindtől hánytam :) szóval ne lepődj meg :) plusz olyan ízük van mint a csirketápnak :D
szerintem az a legjobb!
bemész a gyógyszertárba és megveszed!a doki max.javasolja hogy Ő melyiket ajánlja de azt Te döntöd el amelyiket szeded!!!
Sziasztok!
Egy hónap múlva belevágunk a babaprojektbe. Terhesvitamint elkezdhetek magamtól is szedni, vagy csak orvos írhatja fel? Egyébként a femibion800-at szeretném szedni! Köszönöm!
bemész a gyógyszertárba és megveszed
nem az orvos irja fel
További ajánlott fórumok:
- 3 betűs szó, egy betűjét változtathatod, de CSAK KÖRÜLÍRÁSSAL írhatod le a megfejtést!
- Meddig írhatja fel a gyerekorvos a tápszert anyatej helyett?
- Milyen idézetet, szép köszönő szavakat írhatnék az orvosomnak?
- Háziorvos írhat fel bőrgyógyászati készítményt?
- Milyen orvos írhat fel parókát tb-re?
- Rehabos orvos írhat fel gyógytalpbetétet ill. gyógycipőt egyszerre?