Terhesség első hetei, kellene valamit szednem? (beszélgetés)
Köszönöm! :)
Hát igyekszem egészségesen táplálkozni, nézek is pár zöldségesebb receptet. :)
Köszi :)
A lakó pedig épp itt nyom az ölemben. Mindjárt lesz melón, úgy érzem...
Wow, de szép kerek pocid volt! :)
Tényleg nem az az óriási, inkább szép, formás. :))) Majd én is biztos teszek fel képeket, ha már ott tartunk... :)
Én 51 kilóval kezdtem a terhességemet, és jó 4-5 hónapos voltam mire meglátszott, mivel előtte sokat sportoltam és erős volt a hasfalam, meg a méhlepény is hátsófali volt. Aztán majdnem 69 kilóval mentem szülni, de nem volt nagy hasam, a képeim között találsz 36 hetes képet. Ehhez képest majdnem 3,5 kilós fiam lett:)
Az első mozgását 16 hetesen éreztem, de úgy, hogy látszott is, nem csak az a buborékolós érzés, amiről beszélnek, hanem a pindúrkám látványosan nyomkodta a hasam,ezt este apa is látta- alig hitte el.
Szóval sok mindentől függ, leginkább alkattól és attól, hogy hol van a méhlepényed.
És ki hány hetesen tudta meg a pocaklakója nemét? :)))
Az biztos, hogy én is legalább három gyerkőcöt szeretnék majd. :)
Én az első terhességemnél 20 hetesen éreztem a fiam mozgását és már 10-12 hetesen látszodott a pocakom
De ez mindenkinél más.:)))
Olyan kíváncsi vagyok nálam épp, hogy lesz. :) Milyen lesz a pici arcocskája, kislány lesz vagy kisfiú... :)
Az egyik legizgalmasabb és legszebb dolog a terhesség. :)
szerintem ezek egyén és alkatfüggő dolgok, de általában 16-22 hét között szokták az először szülők érezni a magzatmozgásokat.
Has növekedése meg tényleg alkatfüggő, aki vékonyabb általában előbb látszik rajta, de kb szerintem már 10 hetesen észre lehet venni
Értem. :) Lehet picit eltérek a téma kezdetétől, de ha már ennyien itt vagytok, akiknek van már babájuk, érdeklődnék. :)
Első terhességnél mikor lehet érezni a mozgásokat? Mikor kezdett el nőni a pocakotok?
Olyasmiről hallottam, hogy a has az első alkalommal később kezd el nőni, mert nem gyengék még a szövetek, ez igaz? :)
Nha akkor folsavat mindenképp veszek holnap a gyógyszertárban. :) 12. hétig, napi egy szem. Teljesen mindegy mikor veszem be? Vagy egy időben kell minden nap? Annyira aggódós vagyok, mindent jól akarok csinálni. :)
Hát biztos, hogy utólag úgy fogom érezni, hogy elrepült az a 40 hét, de most még annyira távolinak tűnik, mintha sosem érne ide. :)
Szia!
Én februárban szültem, kihasználtam a nyarat, ettem mindenféle gyümölcsöt, de az első 12 hétben szedtem a folsavat, mert azt nehéz megtalálni zöldség - gyümölcsben. Az elevitet ráérsz később szedni, ha így beszélitek meg a dokiddal. De a folsavat mindenképpen ajánlom! Napi 1-et, a 12. hétig.
Az lesz. :)
De szeretnék már én is ott tartani, hogy a karomban tarthassam a manócskámat. :)
Nha akkor ma bevásárolok. :)
Végül is nem vagyok rossz helyzetben, jön a nyár, lehet válogatni minden féle finomságból. :) Télen azért unalmasabb a választék.
További ajánlott fórumok:
- A napokban pozitívat teszteltem, a terhességem első heteiben járok
- A málnalevél tea rendszeres ivása a terhesség utolsó heteiben, valóban megkönnyíti a vajúdást?
- Ti nem érzitek felelőtlenségnek, ha a leendő anyuka a terhessége 12. hetéig nem megy el orvoshoz?
- Pajzsmirigy alulműködés a terhesség első heteiben
- A terhességi tesztnek már kellene mutatnia "valamit"?
- Progeszteront kell szednem a elszenvedett vetéléseim miatt, lehetséges, hogy terhességi tüneteket idéz elő?