A málnalevél tea rendszeres ivása a terhesség utolsó heteiben, valóban megkönnyíti a vajúdást? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Végigolvastam a hozzászólásokat, én is ki fogom próbálni a málnalevél teát.
Valahol azt olvastam magyar honlapokon, hogy nincsenek tudományos bizonyítékok. Valójában vannak, volt néhány kutatás (angol nyelven érhetőek el), amelyek bizonyították nagy mintákon a málnalevél hatékonyságát.
Milyen tapasztalatok vannak mostanság? Jó lenne feléleszteni a fórumot és több tapasztalatot hallani.
Sziasztok!
Első babánkat varom, így tapasztalatom még nekem sincs. Iszom a málnalevél teat, a palástfű teat és szedem a homeobogyókat is. Ám sztem azért nem kéne csodaszerként kezelni ezeket. Úgy gondolom, hogy aki issza, szedi őket, annak szüksége is van rá, ha más nem a lelki felkészülésben. Hinni is kell benne és már maga a tudat, hogy “minden, amit tehettem megtettem”, már eleve egy nyugodtabb állapotba hozza az ember lányát (legalábbis engem ☺ ). Mindenesetre pusztán ezektől még nem várható el, hogy könnyű, és gyors lesz a szülés. Hisz azért a szülés egy élettani folyamat, ami nagyon függ az anatómiánktól, a baba helyzetétől, a köldökzsinórtól és bizonyos mértékig a környezetünktől (mennyire tudunk befelé figyelni). Szóval sztem érdemes inni, de csodákat azért ne várjon senki tőle. Ártani biztosan nem árt és sose lehet tudni, hogy milyen lett volna nélkülük.
Sziasztok!
Bennem is kétségek merültek fel, hogyha egyszer hasmenés ellen javasolják (ez van a csomagoláson), akkor az miért is jó nekem???
A homeopátiás bogyókról meg annyi a véleményem, hogy akár gyógynövényből készülnek, akár nem, nem hinném, h az bárkinek megfelel. Egyik ismerősöm járt homeopátiás kezelésre, de azt szigorú diéta előzte meg, h kiderítse az orvos, hogy neki mi való és mi nem. Én nem hinném, hogy ezek a bogyók mindenkire olyan jó hatással lennének, sőt a gyógyszertárban is mondták, hogy orvosi konzultáció nélkül nem adnák oda senkinek sem! De hát felkapott téma és van akinek bejött, de ez nem jelenti, h mindenkinek jó!
Szóval, szerintem csak ésszel, nem kell mindennek bedölni.
Sziasztok!
Egy kismama oldalon találtam a következő cikket:
Felkészülés a szülésre
És még néhány egyszerű tipp, ami megkönnyítheti a szülést:
- MÁLNALEVÉL TEA: a málnalevél "az" igazi ősi kismama-gyógynövény, a méh izomtónusának javításával hozzájárul a könnyebb, hatékonyabb szülés elősegítéséhez.
Alkalmazása: a (betöltött) 34. héttől ajánlott naponta 3-4 csészét meginni.
1 csésze teához – öntsünk 2,5 dl forrásban lévő vizet egy kávéskanálnyi teakeverékre, hagyjuk állni 5 percig, majd szűrjük le.
Ha a használat alatt a pocakon piros pöttyök keletkeznek, az a tea méregtelenítő hatásától van.
Én most várom a második babámat (37 hetes vagyok) és iszom málnalevél teát.
Az első terhességnél is ittam, és nem tudom, hogy ennek tudható-e be vagy másnak, de gátvédelemmel szültem és a körülményekhez képest elég könnyen.
Gratula!
Isten éltesse a Babát!
Jó egészséget az egész családnak!
sziasztok
jó rég jártam erre:) azóta már 3 hós a babám...nem tudom, hogy az a tény, hogy 3. szülés, vagy a málnalevéltea-e de sokkal gyorsabb, könnyebb volt a 3. szülésem! én ajánlani tudom csak! éjszaka itthon vajúdtam, de még kibírható fájásokkal, délben 2 ujjnyira nyitva mentem be kórházba...egészen pontosan a doki fél2 körül vizsgált, fél3ra már 3 ujjnyi volt, akkor burkot repesztett, és egy óra múlva megszültem
(de harmadikra már szerez akkora rutint az ember, hogy TUDJA, hogy kell vajúdni)
Sziasztok!
Én úgy hallottam 36.hétől már lehet inni!
Én kb.38tól kezdtem,de sajnos nekem semmit sem használt,pedig literszámra ittam.Indították,semmit sem tágultam,és 5óra után császár lett belőle!
De azért igyátok,mert sokaknak használ!
Szia!
Biztos nem véletlen, hogy a 36. héttől ajánlják. Kérdezzd meg a védőnőt, szülésznőt vagy az orvosod!
Szia, és köszönöm :)
Egy nap kb. két nagy bögrével ittam, én mindig cukor nélkül iszom a teát/kávét, úgyhogy nem raktam bele, de a hatására szerintem semmilyen hatással nincs, ha megédesíted.
Gratula!
Isten éltesse!
Jó egészséget az egész családnak!
Sziasztok! Bár én a végén császáros lettem, én is ittam a málnalevél teát. Szülési tanácsadáson viszont mondták, hogy jó keverni a palástfű teával, mert az meg a mély izmokra jó. A málnalevél tea ízét is javítja szerintem. Így már nincs olyan mocsár íze. Fifty fifty arányban kell megcsinálni. Nem tudom, hogy ettől e, de császár után jóval hamarabb lábadoztam mint a kórházban a többiek.
Minden babavárónak sok boldogságot kívánok!
Sziasztok!
Egészen friss tapasztalatokkal szolgálhatok: bő egy ujjnyi méhszájjal vettek fel a kórházba 23:30-kor, és 02:20-ra megszületett a baba, nagyon gyorsan tágultam, homeo bogyókra végül nem volt idő, úgyhogy ha valamire, akkora málnalevélre foghatom az eredményt :)
Szia,
A málnalevélteát lehet inni a 36. héttől, de a homeós bogyókat csak spontán megindult, rendszeres fájásoknál ajánlják.
Tehát a bogyókat inkább a szülőszobás csomagodba tedd be. Félóránként felváltva 5-5 golyócskát lehet szedni, a CH5 megfelelő higítás.
Jó egészséget!
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- A terhesség jelei
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Menstruált valaki rendszeresen terhessége alatt?
- 30 vagyok, és nagyon szeretnék babát. Eddig rendszeres volt a vérzésem de 1-jén késett és alig van valami. Lehet terhesség?
- Használhat a málnalevél tea és a homeopátiás bogyó szedése a szülés megkönnyítésére?