Terhesség alatt kibírhatatlan fogfájás? (beszélgetés)
Sziasztok!
Jelenleg én is nagyon fogfájós vagyok...volt egy fogam ami eddig is néha bedurrant de mostanában nagyon:(Sajnos kb.2napja az egyik bölcsességfogam is begyulladt és a torkomra is ráment a gyulladás:(A terhességem 11.hetében vagyok de még mindig nagyon hányós vagyok...így ha valaki a számba matatna tuti kidobnám a taccsot:(Szerintetek mit tegyek?Menjek el így hányósan a fogdokihoz vagy még várjak 1-2hetet?Köszönöm a válaszokat:)
Bocsi de ahova tartozol ott kötelesek azonnal(ahogy van legközelebb rendelés)és ingyen fogadni..
Nem értem!
Egy kis helyesbítés, a kalciumot magnéziummal együtt érdemes bevinni.
Célszerű lenne a fogkrémen kívül egyéb pl. szájvizet is használni, de mivel a legtöbben alkohol van, nekem a Gengigel-t ajánlották. Azt használhatják kismamák is.
Helyileg, ha csillapítani akarod a fájdalmadat, nem tudom, hogy kismamák használhatnak e propolisz-cseppet. Mikor kicsi voltam, és fájt a fogam, a szüleim azzal bekenték a fogkörül. Kb. olyan hatása van, mint a lidokainnak. Az íze borzalmas, de kibírható. De azért kérdezd meg előtte a patikust, hogy szabad e terhesség alatt használni.
Rémlett még a szegfűszeg is, ezt a neten találtam:
"A szegfűszeg olaját is használják fogak fájdalomcsillapítására, a kínai gyógyászat évezredek óta használja e célra, érdemes lehet egy próbát tenni vele. Közvetlenül a fájdalmas területet kenjük be vele, vagy egyszerűen vegyük a szánkba a szegfűszeget és tartsuk nyelvünkkel a fájdalmas területhez. A mentával hasonló a helyzet, bár e növény a szegfűszeggel ellentétben nem rendelkezik természetes fájdalomcsillapító hatással, pillanatnyi enyhülést hozhat. A kamillás borogatás és fejkendő is segít, ha nem túl meleg vagy hideg."
Jobbulást!
:( :(
sajnálom remélem mihamarabb megoldódik és elmúlik a fájdalom is de azt mondom amint lesz rá lehetőséged menj akkor is ha most elmúlik nehogy visszatérjen majd újra!
Szia!
Ezt én is átéltem a terhességem 3/4-étől folyamatosan fogorvoshoz jártam és még szülés után 2 hónappal is sajnos! :( De már majdnem minden ok, még egy régen gyökér-kezelt fog vár húzásra és kész! :) Nagyon rossz volt, mert nagyon féltem a fogorvostól, de a fájdalom miatt muszáj voltam menni és kellemesen csalódtam! Nekem egyébként is nagyon rossz fogaim vannak sajna, de a terhesség még jobban tönkre tette. :( Ez ilyen! KALCIUM!!!!
Szia!
hát remélem már nem lesz több ilyen gondod neked sem csak a boldog várakozás... NEm igazán kellemes h mindig van valami... remélem kapok valamit én is, megpróbálkozok hívni egy dokit, csak hát külföld, még nem tudom itt h megy a dolog. Köszi szépen! Vigyázzatok ti is magatokra! puszi
szia
nekem friss az "élmény" 2 hetes majd 24 órás kibirhatatlan fájdalom és algópirin hatástalanság után elmentem és ott elkezdték gyökérkezelni a fogam és azt mondták a fájdalmat az is okozta mert van egy komoly inygyullagásom ami kismamáknál sűrün előfordul. Tehát én nem kisérleteznék hanem azonnal mennék hogy mihamarabb szüntessék meg a fájdalmat és az esetleges gyulladást mert a fogorvosom nekem is azt mondta hogy a gyulladást koraszülést okozhat ha nem kezelik. Ja és én nehezen birom a fájdalmat de csak az injekcio fájt az is csak a gyulladt iny miatt kicsit jobban de utána semmit nem éreztem! Tehát én azonnal mennék! Kitartás vigyázz magatokra puszi