Terhesség alatt ízületi gyulladás kezelése (beszélgetés)
Szia, jobbulást!
Nagy "váll problémás" vagyok.
Nekem legtöbbet az segít, ha megmasszírozzák. Vagy a férjem esküszik a melegítő párnára, de az gyulladásnál nem jó. (Jó lenne tudni, hogy begyulladt vagy beálltak az izmok). Sima izomfájdalomra jó.
Valamint - amíg tűrhető a fájdalom - kimozgatni is érdemes.
Elfekvéskor szokott segíteni.
Ha sima fájdalomcsillapítót veszel be, amit ilyenkor is szabad, az is használhat.
Remélhetőleg pár nap alatt rendeződik.
Próbálj meg nyújtózkodni, mert az elfekvéstől a rossz testhelyzet miatt összehúzódnak az izmok és az okozhat ilyet. Nekem legalábbis sokszor megváltás, ahogy érzem, hogy a karom előrenyújtásakor a vállam, lapockám is "nyúlik".
Egyeztess a nogyogyaszoddal. Nekem a csukloim voltak durvan begyulladva, nekem az utolso hetekben engedte a doki, hogy egyszer-egyszer voltarent kenjek ra.
Ami nagyobb gaz volt, hogy nem mult el a szulessel, csak mikor mar nem volt anyatejes a kisfiam (viszont akkor egyik naprol a masikra elvagtak), es volt, hogy egy bogre teat sem tudtam felemelni, nemhogy a gyereket.
Szia!
Szerintem kösd fel a karod, ne mozgasd, kíméld a vállad! Alváskor pedig használd úgy a párnát, hogy a válladon ne legyen terhelés!
Sziasztok
35 hetes vagyok és begyulladt a vállizületem mert csak az oldalamon tudok aludni.
Mivel kenhetem be? Gyógynövényesekkel, kámforossal szabad?
Nagyon fáj, alig bírom megemelni a kezem. :(