Terhesen mehetek táppénzre a 12. héttől, ha amúgy jól vagyok? (tudásbázis kérdés)
6. Charlize (válaszként erre: 4. - Ildi992)
2022. aug. 25. 09:57
9-es kóddal nem veheti igénybe a betegszabadságot, de ha nem a terhességre, hanem más betegségre tekintettel írják ki, akkor igen. Pl. nekem porckorong sérvem volt és beállt a derekam, igaz a 7. hónap végéig dolgoztam, onnan szabit vettem ki és csak az utolsó hónapban 2 hétre kellett megoldani az otthonlétet.
Meg is fázhat egy kismama, stb. Háziorvossal kell beszélni.
5. levarosbukta (válaszként erre: 3. - MosóMedve98)
2022. aug. 24. 18:40
Ha anyagilag megengedheted magadnak hogy táppénzen legyél akkor hajrá és jó babavárást.
4. ildi992
2022. aug. 24. 17:41
Szia! Gratulálok a babához! Fizetésed kb 50 %-át kapod, amiből adózni is kell. Itt van, olvasd el. [link]
3. MosóMedve98 (válaszként erre: 2. - Birebora)
2022. aug. 24. 16:10
Költözködök olyan távolságra, amely lehetetlenné teszi a mindennapos munkába járást.
2. birebora
2022. aug. 24. 16:00
Igen. De miért akarsz betegállományban lenni ha nem veszélyes helyen dolgozol? A terhesség nem betegség.
1. MosóMedve98
2022. aug. 24. 15:29
Hétvégén kiderült, hogy babát várok.
Ha túl vagyok az első trimeszteren, eljöhetek táppénzre akkor is ha ezt nem indokolja semmi és munkaképes vagyok várandósan?
Ugyanúgy fog járni minden, mintha dolgoztam volna?
További ajánlott fórumok:
- Terhes lettem, az lenne a kérdésem, mehetek-e táppénzre vagy ilyenkor milyen támogatás jár?
- Gyed alatt jön a második baba.Visszamehetek táppénzre?
- Tartósan beteg gyerekkel, -ha dolgozom és kapom mellé a gyest - elmehetek -e táppénzre, ha beteg lesz az oviban?
- Kismama vagyok. határozott idejű szerződésem ma jár le, ma még megyek dolgozni.hétfőn már elmehetek táppénzre?nem rughatnak akkor már ki?
- Felmondás után elmehetek táppénzre?
- Kötelezhet terhesen a munkáltató táppénzre?