Térdkalács ficam után operáció..nagyon félek! Van valakinek tapasztalata? (beszélgetés)
szia és köszönöm!
Nagyon félek, mert alig mondtak el valamit illetve, amit elmondtak elég gyorsan...és amúgy is félek hogy valami baj lesz...
Szia!
A szalag is az izület része...vagyis igen, az sérült...sajnos a műtétről nem tudok mit mondani, csak erre a kérdésre tudtam a választ! Jobbulást Neked!
Sziasztok!
Március harmadikán este bowlingozás közben olyan bénán ereszkedtem térdre a golyóval hogy a jobb térdem belülre kificamodott meg visszaugrott. Mentövel bevittek a kórházba ahol, röntgen felvétel után közölték hogy csak térdkalácsból tört le egy pici darab - egy másik balesetem miatt- és hogy MRT-re kell mennem megnézni hogy a lágy részek sérültek e..elözö héten pénteken az MRT eredménnyel megint kórház, ott megint röntgen, és CT után közölték hogy operálni kell, mert - ha jól értettem- a térdkalács nem ugrott teljesen vissza a helyére, és az egyik tartó szalag - retinaculum patellae - medial vagyis a közepe fele részben szakadt. Amit nem értettem sajnos hogy, az izület is sérlült-e. Ausztriában lakom, tehát kicsit nehéz volt megérteni azt a német-latin kotyvalékot amit elhadart az oros.
A lényeg hogy holnap este kell bemennem a kórházba, és szerdán mütenek.
végül is ha jól értettem az a dolog lényege hogy a térdkalácsot megint középre huzzák és a szalagot összevarrják hogy ott tartja a helyén a térdkalácsot.
Az altatós orvosnö - az asztmám miatt- spinális érzéstelenítést javasolt.
Nagyon félek ez lesz az elsö operációm, és nem tudom hogy mi lesz.
Van valakinek tapasztalata hasonló irányban, mind az operációval, mind a spinális érzéstelenítéssel kapcsolatban???
Mondanátok pár szót?
További ajánlott fórumok:
- Melyik a legjobb operációs rendszer?
- Számítógép segítségre lenne szükségem!Xp operációs rendszerem van.
- Nem tudok angolul.Ha vennék egy operációs rendszert, és véletlenül szükségem lenne rá, én újra tudnám telepíteni a számítógépet?
- A Bios-ból hogyan lehet letörölni az operációs rendszert?
- Hogyan kell letakarítani a laptopról mindent és újrarakni az operációs rendszert is?
- Ha nem jól forr össze a törött térdkalács, hogyan törik el?