Térdfájdalommal lehet futni? (tudásbázis)
Dehogynem:) RSG, művészi torna, aerobic, műúszás, jóga,műkorcsolya, tánc, mindenféle női/alakformáló torna, balett. Hirtelen ennyi jutott eszembe:)
De én is inkább maradok a futásnál. Esetleg kerékpár és úszás. Úszás nőiesebb, de az éves belépő árából minden évben legalább 4 pár futócipőt vehetek. Vagy egy új kerékpárt.
Nők és futás cikket meg nem kell annyira komolyan venni. Van igazság alapja, de a mi szintünkön nem leszünk rokkantak. Ha mégis jöhet a sakk:)
Pont ott!!!!
Hétvégén ráálltam a futópadra, hétfőn járni alig bírtam. Viszont ellipszis trénerrel rágyúrtam fél órát hétfő este, semmi bajom nem volt utána!
;)
Ezek szerint nem tanácsolt el a doki a futástól. :) Én is elkezdtem futni, figyeltem a fokozatosságra, de pár hét után elkezdett fájni nekem is a térdem elöl, a térdkalács alsó részénél. Neked is ott fáj? Azt mondta a doki, hogy a szalaggal van gond?
Úgy döntöttem ősszel, hogy pihentetem pár hónapot, de tavasszal újra el akarom kezdeni. :) Persze ha megint fájni fog, én is felkeresek egy sportorvost.
Szerintem a futás természetes dolog, arra lett kitalálva az emberi szervezet, hogy használjuk, nem volt mindig autó, lift meg mozgólépcső. Mindig is futottunk, csak az utóbbi 100-150 évben vagyunk ennyire elkényelmesedve. :)
Hajrá, és mielőbbi gyógyulást kívánok! :)
Egyenlőre térdszallagot erősítünk- legalábbis erre jutottunk a sport orvossal.
Úgyhogy ellipszis tréner. 30 perc, hetente 4-5-ször.
A nőknek azért nem ajánlott, mert szélesebb a csípőjük, és a csípő és térd vonala nagyobb szöget zár be, mint a férfiaknál, és ezért terheli meg jobban a térdet.
Ha megnézitek, szinte az összes futónő (versenyszerűen, vagy hobbi szinten, de nagyon komolyan véve) fiús alkat.
Mi a fenének kell futni, úgy egyáltalán?
Nőknek szerintem nem való. Zötyög minden belső szerv, a lábnak se tesz jót, egyoldalúan túlterheli.
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat!!!! :)
Akkor kerékpár ezerrel, előtte azért keresek egy jó sportorvost, biztos ami biztos.
Annyit nem ér a félmaraton, hogy utána ne tudjak lábra állni... vagy bármi komolyabb.
Ne fuss semennyit se.
Max. ha kergetnek.
Amíg a fájdalmat eltudod viselni persze,aztán lehet rövid idő múlva, járni sem tudsz.
Meg kellene nézetni, hol a gubanc.
Milyen cipőd van? Hol futsz? Ez egyátalán nem mindegy.
Nekem ha fáj, térdkalácsom felett szokott fájni, olyankor algoflex gél használ. Rossz cipőben sípcsontom fájt.
A kérdésem: ha futok (értsd 3-4 km/ nap, és minden második nap) utána fáj a térdem elöl.
Van-e olyan krém, amellyel ez csökkenthető, vagy inkább fussak kevesebbet?
Idén szerettem volna a félmaratont teljesíteni, de még az 5 km is fájdalmas...
Előre köszi a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Ki fogok futni az időből? Miért érzem ezt? Még "nem lehet" gyerekem.
- Szerinted lehet futni gericsérvvel?
- Futók! Hogyan vettétek rá magatokat, hogy nem szégyelljétek magatokat mások előtt? Illetve hol az ideális hely, ahol futni lehet?
- Szerinted lehet futni gerincsérvvel?
- Lehet ma futni a Margitszigeten?
- Lehet magánemberként futni a Honvéd SE (13.ker) sportpályáján?