Térdfájás ellen mit tehetek? (beszélgetés)
Mindenképp orvos!
Nem mindegy, hogy mitől fáj. Lehet gyulladás, kopás, esetleg sérülés.
Minkét térded fáj, vagy csak az egyik?
Én együtt érzek veled. Tudom milyen a térdfájdalom, mikor ráállni se tudsz.
Ha annyira fáj hogy már az idegeidre megy, akkor muszáj fájdalomcsillapítót bevenni. Erősebb hatású mint a krémek, gyógyszerész tud adni megfelelőt ha elmondod mit érzel. Tűzoltásnak jó. Aztán én elmennék orvoshoz, beszedném amit ad, de mellette máris elkezdeném a kollagén komplexet. Ami ugye nem gyors hatású, időbe telik mire erősödnek tőle az ízületek, elkezd visszaépülni a porc ha kopás van. Mert ebben csirke porc is van, ami bizonyítottan porcépítő. De erősíti a szalagokat, ínakat, kötőszöveteket, tehát mindenképpen jót tenne. Ezt tapasztalatom alapján írom.
Menj orvoshoz! Röntgen,MRI. Lehet porc leválás is. Én másfél évig jártam úgy a lábamon,hogy levolt törve a porc a térdemben.Mire hajlandó volt egyetlen orvos komolyan venni,addigra már a csont ledarálta az összes porcot.
Műtét lett a vége. Kitakarította az orvos a térdemet,majd ébredés után közölte velem,hogy egy lépésre vagyok a protézistől. Hát köszi.. Hiába volt műtét,nekem nem lett jobb. Azóta is fáj. Inkább menj és nézesd meg! Jó egészséget kívánok!
+ van aki nem tudja hogy a kollagén mellé C vitamint is kell szedni, mert az nagyban segíti a kollagén hasznosulását. Nekik szokott hatástalan lenni, vagy nagyon soká hat. A kollagén hatását amúgy sem ló rúgás szerűen érzzük.
Nálam a terasz oldalát lebontotta talán 3 éve fiam, mert a lépcsőn szinte képtelen voltam felmenni. Oldalt 1 alacsony lépcsőt is elég volt betenni olyan a környezet. Ma már vígan felmegyek magasra is akárhány lépcsőfokon.
Köszönöm szépen!
YiYa Kollagén I.+II. a neve.
Isten éltessen, sok boldogságot szülinapod alkalmából!
Azt megírnád, hogy melyik kollagén komplexet szeded? Ez tabletta?
Több féle okból fájhat. Megerőltetés, kopás, sérülés - mondjuk futás közben, stb.
Ha 79-es vagy és ülő munkát végzel, sajnos lehet már nálad is kopás. Vagy ha túlsúlyos vagy. és számtalan sok ok miatt fájhat. Ha tudod az okot, egyel előrébb lehetünk.
Én kopás miatt kollagén komplexet fogyasztok. Rég nem fáj, pedig ma töltöm a 67.-et és kicsit túlsúlyos vagyok. Ez a készítmény jó nem csak az ízületeknek, de a hajnak, bőrnek, csontoknak, kötőszöveteknek, szerveknek is.
További ajánlott fórumok:
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- A párom exfelesége ellenem uszítja a gyereket, mit tehetek?
- Mindig rosszul vagyok ha autóval utazom. Nagyon kellemetlen számomra ez. Mit tehetek ellene?
- Melltartóból állandóan kibújik a merevítő vas, miért? Mit tehetek ellene?
- Mit tehetek télen a konyhában lévő ételszag ellen?
- Mit tegyek térdfájás ellen?