Mit tegyek térdfájás ellen? (tudásbázis)
Ez nem gyógyszer!
A hiányzó anyagot pedig pótolni kell, ha jobbulni akarsz.
Ehetsz sok kocsonyát is, vagy bármilyen olyan ételt, amiben zselatin van.
A sok mozgás is fontos, mert az keni az ízületeket.
Most egyelőre 2 csomag háztartási zselét vettem. Nem igazán hiszem, hogy hosszabb távon segítene, egyelőre olyan hihetetlennek tűnik számomra, de azért megpróbálom.
Az ilyen "csoda-bogyókkal" pedig az a gondom, hogy utána képtelen lennék abbahagyni a szedését, márpedig bármit is egész további életemben szedni, no az nem én vagyok!
De azért majd beszélek a bio-boltos-csajommal, mi a véleménye.
:)
Ez is igaz!
Étkezés közben. De szerintem mindegy.
PORCKORONGKOPÁS, AMIKOR A ZSELÉS ANYAG KIFOGY A PORCOK KÖZÜL:
Ez is nagyon jól kezelhető egy egyszerű módszerrel,
étkezési zselatinnal
. Beépül, a bőrön keresztül is felszívódik. Úgy kell elkészíteni, ahogy rá van írva. Rá kell kenni, amikor rászárad, akkor le kell mosni, egy vékony hártya marad ott, ott kell hagyni és az is beszívódik, és beépül pl. a térdporc közé, vagy a gerincnél, akinek gerincsérve van. Naponta egy mokkáskanállal együnk is belőle, garantálja, hogy 6 hónap után visszatermelődik a zselé a porcok közé. De a gerincnél, gerincsérvnél először a fokhagymás almaecettel kell lepucolni a gerincét. És esetenként a fekete nadálytő tinktúrájával kell bekenni a térdét, vagy a vállízületét, vagy a csípőízületét.
Valaki próbálta már, hogy étkezési zselatint vízzel bevenni, mint amit a 3. hsz.-ben olvasható???
Ha kocsonyában, sütiben nem árt a szervezetnek, így sem lehet bajom tőle. Egy próbát megér. Talán.
Vagy főzzem meg az egész tasakkal, és hagyjam megdermedni, és naponta 1-1 "kocsonya-kockát" megenni... nem is tudom, kinél olvastam, hogy marhacsontot főz kismillió ideig és azt a lét kockázza fel...
Valamit tennem kell, mert már valamit tennem kell. :))
Nagyon nem szeretek orvoshoz menni, de ezzel még én is elmennék.
Nem látsz bele és nem lehet diagnosztizálás nélkül gyógyítani sem!
Kezelni csak megállapított nyavalyát lehet.
Vagy - pihentesd egy ideig.
Jobbulást kívánok!
Nekem is ugyanígy volt, elkezdtem futni. Éreztem, hogy fájdogál a térdem, de nem mentem azonnal dokihoz, de nem múlt. Egy hét múlva már rá sem tudtam állni. Porckopás kezdődött, és ízületi gyulladásom volt. Pedig még túlsúlyt sem cipelek magamon.
szerintem egy vizsgálatot megér, mert ha nálad is vmi ilyesmi van jobb ha orvos lássa!
Amióta nekikezdtem a tornázásnak (úgy kb 2-3 hete) és heti 4-5× tornázok, el kezdett fájni a bal térdem. Amikor mozgok egyáltalán nem fáj, de napközben sokszor belenyilall, meg hallom, hogy ropog és észrevettem, hogy kicsit furán is megyek, csámpázik a bal lábam :D mit tegyek, hogy ne fájjon?:)
Köszönöm a segítséget :)