Tényleg ilyen nehéz kiadó lakást találni ilyen feltételekkel? (tudásbázis)
Pakson tavaly 65-öt fizettünk télen nyáron rezsivel együtt 1+2 félszobás negyediken lévő, erkélyes, klímás, redőnyös lakásért. Az erkélyről lehetett látni a Dunát. Buszmegálló, Spar, DM 2 percre volt és az ovi is.
Ki kell fogni a jó lakásokat.
Mi is most keresgélünk, de kertes házat és Budaörsön. Hát a csillagos egekbe vannak az árak sajna.
Gyanítom :-D
Itt Pesten is ki lehet fogni olcsót, de azt csak az edzettek bírják ki. Túl magasak lettek az igények, és a kínálat minősége csak bizonyos rétegeknek megfizethető.
Vagy nagy mák kell hozzá. Én a Szondi végén a Szépművészetitől 300 méterre béreltem 25 ezerért(!) egy 2 szoba + cselédszobás lakást. A mostani pedig egy kicsike, de cuki bútorozott kétszintes kis sorházi lakás. Nem untatok vele senkit, hogyan jutottam ezekhez (nem furulyáztam, és spárgába sem mentem le), de azt leírhatom, hogy nagy szerencse kellett, bár első próbára megkaptam mindkettőt.
Engem nagyon bírnak a főbérlők, meg időben fizetek, nem nyavalygok, ha valami bekrepál megjavíttatom saját költségen (nem kell nagy dolgokra gondolni).
Szerintem egyáltalán nem nehéz. Amikor eladtuk a házunkat, szinte csak az ingatlan.com-on kerestem új lakást. Az elsőt, amit a valóságban is megnéztünk, megvettük, minden szempontból megfelelt.
Most egy barátom egy évre Magyarországra költözik, neki kerestem lakást. Hármat néztem meg a kiválasztottból, ebből az egyiket kibérli. Az Andrássy úttól 100 méterre van egy gyönyörű házban, belső kétszintes, nappali + három hálós, világos, légkondis, gépesített, bútor nélkül 130.000 + rezsi. Egyetlen kompromisszum van, hogy terasz nincs, de belváros lévén ez nem nagy meglepetés.
Szerintem egyszerűbb lenne az életed, ha bemennél ingatlanirodákba és ott mondanád el a kívánalmaidat, nem kellene annyit telefonálnod és vakjáratokra menned. Nekem csak jó tapasztalataim vannak az irodákkal.
A házunkat úgy adta el az O.C., hogy az első vevő, akit kihozott, meg is vette, nem csináltak átjáróházat az otthonunkból.
Klímás lakást 100 ezer alatt nemigen találtok, mert a lakásokat szeretik úgy kiadni, hogy a lehető legkevesebb olyan hibaforrás legyen, amit a tulajnak kell megjavíttatni.
Nem írtál extrém dolgokat, de tényleg kevés az ilyen paraméterekkel bíró kecó.
További ajánlott fórumok:
- 40 év feletti nőknek tényleg lehetetlen normális párt találni?
- Tényleg ilyen nehéz szakmai gyakorlati helyet találni?
- Tényleg ilyen nehéz Budapesten albérletet találni?
- Hogy kell önkormányzati lakást igényelni?Mik a feltételei?Bérlés érdekel.
- Tényleg ilyen nehéz 6 órás állást találni Budapesten? Mik a tapasztalatok?
- Milyen feltételekkel és hogyan tudnék MIK-es lakást igényelni Miskolcon?