Tényleg a környezetre nem károsak, az üzletekben pénzért vásárolt műanyagnak látszó zacskók? (beszélgetés)
A gyerek úgy fogja csinálni, ahogy az elsődleges tekintélyszemélye teszi. Tehát jó esetben a szülei. A hulladékot pedig azért öntik össze, mert -mint sok mást- a hulladékgyűjtést is tönkretették. Momentán örüljünk, hogy egyáltalán elviszik.
De. Itt is, mint mindenhol máshol, érvényesül a szabály, hogy csak a nemfogyasztás az igazán környezetbarát. Ha kevesebbet használsz, kevesebbet tudnak összeönteni a kommunális hulladékkal.
Azért, mert eleve a társadalom nem az.
Pl. nálunk vannak kukák, hogy szépen szelektíven gyűjtögessünk. Mi szépen külön is rakjuk a háztartásit, a papírt, a műanyagot, alumíniumot.
Jönnek a szelektívért és összeöntik. Ki érti ezt?
Magyarázd meg így a gyereknek, hogy miért odadobja, miközben látja, olyan mindegy.
Én szeretem a paradicsom zacsiba tenni mert mégiscsak a külsejét is megeszem.Még a banánt nem is mindig teszem bele.
Én igen,újrahasznosítom.🙂
Én is zacskóba teszek minden ilyesmit.Valóban a banánt pl. nem volna szükséges.A paradicsomot,paprikát pl igen,mert annak a héját is megesszük és így higiénikusabb.
A sárgarépát is zacskózom,hogy ne guruljon szét.A zacskókat pedig nem dobom ki,viszem magammal kutya sétáltatáskor.Így duplán hasznát veszem.
Pont ezen gondolkodtam én is.
És azon, hogy az elporladózacskók mennyivel veszélyesebbek lehetnek, mint a hagyományos műanyag, mert ezt még be is lélegezzük.
Én egyedül a pékárunál anyázok, mert 1 db kiflit nem tehetek csomagolás nélkül a kosárba, mondjuk többet sem.
Vettem már 4 erre a célra alkalmas zacskót, de naná, hogy otthon hagyom, vagy kint felejtem a kocsiban.
A zöldség és gyümölcs nem érdekel, veszek el egy tárolódobozt belepakolok, és a pénztárnál a szalagra teszem, anyáznak-e? Valószínű.
Végre valaki kimondja. Környezetem szerint én vagyok smicig, sóher. Itt a Spsrban csak fizetős zacskó van. Vettem átlátszó több hálót, minden szatyorban van. A dolgozós kézitáskában is textiltáska. Legkedvesebb lidles szatyornak a rongyos fülét lecseréltem, tíz perces munka.
Csomó cucchoz még háló sem kell, csak magában felrakom a mérlegre.
További ajánlott fórumok:
- Takarítsunk környezetbarát módon!
- Mosható pelenka, avagy egy környezettudatos döntés
- Van rosszakaród a környezetedben?
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Melyik három színnel tudnád leginkább jellemezni magad? Melyikből van a legtöbb a környezetedben, holmijaidban?
- Tetoválás háton! Ha van akkor mi és mit szólt a környezeted?