Ti tudtok félretenni a temetésetekre? (beszélgetés)
termeszetesen tudom, a Schindler list az egyik szeretett filmem.
A zsidosäggal gyermekkorom ota tisztäban vagyok.
a 175. hsz-t csak humorbol irtam oda, mert elegge erintett vagyok a themäban..-))
Zsidó temetési szokás kavicsot tenni a sírhantra"
Nem ismerem sajnos a zsido szokäsokat, a "Grünberger" mint csalädnevröl eddig azt hittem nemet..-))
A padom mellett meg vannak kövek, kavicsok azoknak emlekere akiket..."
Zsidó temetési megemlékezési szokás kavicsot tenni a sírhantra
Ettöl függetlenül nevemben tettek virágcsokrot temetéskor a sirra.
Izraelben jóbarátom sírjára, de minden évforduló táján irok a gyermekeknek,barátoknak hogy tegyenek egy követ a sírra
A halott lelke feljön és látja hogy valaki emlékszik rá
:(
Most lätogattam meg a kerti padomat a kövekkel...
Minden färol potyognak a levelek...
Nem, mert csak räm tartozna, hogy kie az a kö.
En utänam meg kidobjäk szerintem, mär az akie a häz lesz.
Ez csak nekem volt fontos,az en lelkemnek, en tudom, hogy melyik kö az kie.
En a virägban nem hiszek, ha esetleg temetöben järnek, oda is csak követ, kavicsot vinnek magammal.
Persze. Azért irtam, hogy sok félék vagyunk, kinek mi okoz megnyugvást, mi a kényelmes. Nem mindenkinek kell ahhoz siremlék, hogy csendesen megemlékezzem, van akinek meg fontos, hogy lássa a szeretet személy nevét és megálljon előtte egy szál virággal.
Milyen szép tőled ez a hoxás köves gondolat. És rá is irtad a nevüket?
Sorry, hogy beleszolok, de en ezt a problemamat mäskent oldottam meg.
Van egy kertem Budaörsön.
Ott van egy padom, csak egyedül ücsörögtem ott, max a kutyäval.
Van egy függöleges oszlop oda ällitva,olyan 2 meteres körüli, es aki nekem kedves volt annak a neve szerepel rajta rezböl, reztäblän..
Olyasmit kepzelj el mint regen az ajtonevtäbläk.
a nevük rä van fravirozva.
nekem az a temetöm.
A padom mellett meg vannak kövek, kavicsok azoknak emlekere akiket itt a hoxän kedveltem meg.
Csak peldänak irom, hogy mondjuk Forrest.
De persze mär többnek van ott köve, vannak mär sajnos.
Biztos lesz temetése csak nem a szokott módon (pap, búcsúztató,stb nem lesz). Gondolom a közeli hozzátartozók ott lesznek és elszórják a hamvait ahová megbeszélték. Legalábbis én igy értem.
Egy kolléganőm úgy kérte, hogy legyen egy kis búcsúztató egy kápolnában, ahová megy aki akar, aztán a két lánya elszórta a Dunába. Oda már nem akarta, hogy menjenek a többiek.
Láttam.:))
Ebből annyi igaz, hogy bekérik a ruhákat. Viszont egy fogtechnikus ismerős mondta, hogy ő bement, hadd nézze meg az apját....elvégre "kollegák", stb. nagy dumája van a srácnak. Nos bement, kihúzták tök pucéron.:((