Ti tudtok félretenni a temetésetekre? (beszélgetős fórum)
Igen hallottam és láttam már kavicsokat köveket. Az maradandó, nem hervad el.
Nem, mert csak räm tartozna, hogy kie az a kö.
En utänam meg kidobjäk szerintem, mär az akie a häz lesz.
Ez csak nekem volt fontos,az en lelkemnek, en tudom, hogy melyik kö az kie.
En a virägban nem hiszek, ha esetleg temetöben järnek, oda is csak követ, kavicsot vinnek magammal.
Persze. Azért irtam, hogy sok félék vagyunk, kinek mi okoz megnyugvást, mi a kényelmes. Nem mindenkinek kell ahhoz siremlék, hogy csendesen megemlékezzem, van akinek meg fontos, hogy lássa a szeretet személy nevét és megálljon előtte egy szál virággal.
Milyen szép tőled ez a hoxás köves gondolat. És rá is irtad a nevüket?
Sorry, hogy beleszolok, de en ezt a problemamat mäskent oldottam meg.
Van egy kertem Budaörsön.
Ott van egy padom, csak egyedül ücsörögtem ott, max a kutyäval.
Van egy függöleges oszlop oda ällitva,olyan 2 meteres körüli, es aki nekem kedves volt annak a neve szerepel rajta rezböl, reztäblän..
Olyasmit kepzelj el mint regen az ajtonevtäbläk.
a nevük rä van fravirozva.
nekem az a temetöm.
A padom mellett meg vannak kövek, kavicsok azoknak emlekere akiket itt a hoxän kedveltem meg.
Csak peldänak irom, hogy mondjuk Forrest.
De persze mär többnek van ott köve, vannak mär sajnos.
Igen, ahányan annyiféleképpen. Apósomnak nincs siremléke, anyósom 200 km-re van eltemetve. Egyik sem jó. A férjemnek rossz, hogy az apja nevét nem látja kiirva és egy szál virágot, mécsest csak a szóróparcella mellé tudunk lehelyezni, az anyja pedig messze van.
A nagynéném mondta a napokban, hogy őt a Balatonba szórják majd szét, tudja, hogy ez lesz a legjobb mindenkinek, mindenki a szívében őrizze, ne az egymásra licitáló, drágábbnál drágább síremlék legyen a mérce, meg hogy Halottaknapjára ki mekkora virágkölteményt visz a sírra. Mindenki másképp gondolja, Anyósom haragszik a testvére lányára, mert miért nincs síremlék, miért szórták szét? Náluk csak a koporsóban "pihenés" jöhet szóba.
Én is ezt az árat tudom. Hamvasztással.
úgy,hogy elhamvasztanak,a lányomék elviszik az urnát,bár nekem egy papírzacskó is elég lenne.aztán elszórnának a házuk melletti kiserdőben.
Biztosítóval kötöttem szerződést. Senkinek nem lesz gondja, lesz elég pénz.
Biztos lesz temetése csak nem a szokott módon (pap, búcsúztató,stb nem lesz). Gondolom a közeli hozzátartozók ott lesznek és elszórják a hamvait ahová megbeszélték. Legalábbis én igy értem.
Egy kolléganőm úgy kérte, hogy legyen egy kis búcsúztató egy kápolnában, ahová megy aki akar, aztán a két lánya elszórta a Dunába. Oda már nem akarta, hogy menjenek a többiek.
Mit nem lehet ezen érteni?
Hogy érted hogy nem lesz temetésed?
jó,hogy nincs nagy rokonságom.igaz,temetésem sem lesz.
Fogadd Őszinte részvétemet! Nálunk is fizetni kell az öltöztetésért hűtésért. Anyumat hamvasztották anno,az sem volt olcsó. Igen minden drága nagyon sajnos..
Nálam nagyon friss a dolog. Anyukámat október 7-én, apósomat pedig október 17-én temettük. Amit vittünk ruhát, abba öltöztették, szépen rendbe tették az arcukat, olyanok voltak, mintha aludnának. De már ezért is fizetni kellett a kórháznak, de legalább méltó módon felravatalozták. Apósom koporsós temetést kért, megnéztük mikor kihozták. Fizetni kellett a hűtésért, plusz a temetkezési vállalat minden luxus és extra dolog nélkül is kimondta a végösszeget, amit rögtön ki kellett fizetni. Hiába a biztosítás, az csak a hagyaték után lesz a miénk. A koszorúk is elképesztő drágák, ha a messziről jött rokonokat meg szeretnéd vendégelni, az még plusz költség.
Láttam.:))
Ebből annyi igaz, hogy bekérik a ruhákat. Viszont egy fogtechnikus ismerős mondta, hogy ő bement, hadd nézze meg az apját....elvégre "kollegák", stb. nagy dumája van a srácnak. Nos bement, kihúzták tök pucéron.:((
Az is egy megoldás lehet ha ott a környezetedben vagy járható távolságban találnál valakit vagy egy családot aki ezt bevállalja. Nem kizárt semmi. Mindketten jól járnátok.
Én még a születésemre se tudok félretenni!
[link]
Miért is vagyok beazonosítható?
Biztos van lehetőség,ha a hozzátartozó kéri abba öltöztetik amit visz. sajnálom,fiatal volt. megkérdezhetem mi lett vele? Utólag is részvétem és nyugodjon békében :(
valószínű. párom is felöltöztette anno az apját,nem lett semmi baj
Miért a fekete?
Testvéremnek a kedvenc ruháit vittem be, nem öltönyt, és nem is feketét.
Egy bohókás 42 éves srác volt.
ez is valami babona.a nagyanyámat az anyám,meg a szomszédasszony mosdatta le,aki nővér volt.értelmét ugyan nem látom.
En ehhez is bena vagyok.
hogy lehet beazonosítani valakit simán?
Egyszerübb lenne ha oda irnä a nick nevet.
Akkor se tudnäm, hogy ki ö valojäban.
Pedig ebben az esetben beazonosítható simán. Figyelmesebben fórumozz...
Dehogynem. Miért ne nyúlhatna?
További ajánlott fórumok: