Teljes növényi értékű vegán vagy mindenevő mediterrán étrend (beszélgetős fórum)
Szia!
Szerintem a TÉNÉ is jó, és a mediterrán is (de nem annyira), de a legjobbnak a kék zónás étkezést tartom. Ez gyakorlatilag egy TÉNÉ alap kieegészítve kevés minőségi állati fehérjével. Tényleg kevéssel. Olvass utána, szerintem klassz.
Sztem a táplálkozási piramis 1 tök jó kiindulás az egészséges étkezéshez.
Meg a rendszeresség, mozgás, megfelelő foly. bevitel.
A legtöbben még erre sem figyelnek. Nekem ez fura, hogy, amikor az alapok sincsenek meg (Pl. vki túlzottan elhízott/túl keveset eszik/mozog a saját normál testalkatához képest), akkor minek cifrázni ezeket?
De a cifrázás, az már hit, pénztárca, neveltetés, közösségi normák, divat... stb. kérdése.
Ühüm.
Ami fontos lehet, inkább a mennyiség.
Mondom én, aki olykor be tudok zabálni...
Én úgy gondolom, a táplálkozásnak komoly szerepe van az egészség megőrzésében, a betegségek kialakulásában.
Ha csak a legközismertebb és elterjedtebb étkezési szokást nézzük - a túl sok szénhidrát (fehérkenyér, tészta, krumpli, stb.) fogyasztást - láthatjuk, hogy hasonlóak a következmények: Elhízás,
cukorbetegség, mindenfelé gyulladások a szervezetben amiből nem ritkán kialakul a rák, stb.
Túl sok hús fogyasztása esetén pl. rossz szájszag, anyagcserezavarok, magas koleszterinszint, és az ezekből egyenesen következő megbetegedések.
Szerintem a gyorsan felszívódó szénhidrátokon kívül minden másra szüksége van a szervezetünknek, mindenből mértékkel.
Étrend szempontjából szerintem a mediterrán táplálkozás a legegészségesebb.
60-as években mi is jobban álltunk.
Tulajdonképpen abban is van nagy változás, hogy meg tudjuk mondani a halálozás okát. Kint jártunk a falusi temetőben, tengeteg régi, fiatalon elhunyt sírja van. Kérdeztem az öregektől, miben halt meg? Nem tudják, beteg volt. Fejét fájdította, hasát stb. Vagy rosszul volt, meghalt...ki tidja, hol szerepelnek statisztikában.
Sokat néztem a témában melyik lenne a legegészségesebb étrend, szerintem végan étrend mégha TÉNÉ is nem a legegészségesebb étrend, bár igaz hogy a túl sok hús sem egészséges de igenis a hús egészséges mértékkel mint minden.
Szerintem van egy ellen kampány a húsok ellen, végan propaganda nagyon kezd erősödni...
Vagy étrendek mégis kevés szerepe van egészségnek, talán egyik legjobb példa erre a rosetoi rejtély
Én amúgy a betegségeket leginkább lelki tényezőkre vezetem vissza, valamint az elhizást tartom legrosszabbnak
További ajánlott fórumok:
- A mediterrán diéta
- Slimball (estoslimball) növényi gyomorlabda 1, 4 kg/nap
- Mit ehet az, akinek ki kell zárnia a növényi eredetű olajokat, az azokat tartalmazó ételeket? Mindenben van:S - ételallergia miatt-
- Tisztán növényi alapanyagokbók készült hajfestéket használt-e már valaki? Milyen tapasztalatok vannak?
- Teljes értékű növényi étrend
- Mit tudsz a mediterrán diétáról azon a kevéske infón kívül, ami a neten található? Szívesen veszem az ötleteket, recepteket.