Tejszínes mustárszószos csirkemell recept
A Tejszínes mustárszószos csirkemell hozzávalói:2 nagyobb csirkemell
1 evőkanál vaj
1 maréknyi mogyoróhagyma
30 dkg gomba (ízlés szerinti)
1 dl száraz fehérbor
1, 5 dl főzőtejszín
4 evőkanál mustár
1 evőkanál friss tárkony
só, bors
A Tejszínes mustárszószos csirkemell elkészítési módja:
A húst átkenjük sóval és borssal, majd 2 evőkanálnyi mustárral és 1-2 órán át hűtőben pihentetjük. A vajat felmelegítjük, majd az apróra vágott hagymát és gombát megdinszteljük benne. Ezután a csirkemelleket is hozzáadjuk és mindkét oldalukat megpirítjuk. A húsokat egy tányérra tesszük. A gombához öntjük a bort, 2-3 percig főzzük, majd felöntjük a tejszínnel és a mustárt is belekeverjük. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt és néhány percig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Ezután visszatesszük a húsokat is a serpenyőbe, beleforgatjuk a szószba és már kínálhatjuk is. Köretnek párolt zöldséget, vagy rizst szolgálunk fel mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. márc. 30. 10:04
A tejszínes mustárszószos csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.