Tejszínes húsos rakott krumpli recept
30 perc
A Tejszínes húsos rakott krumpli hozzávalói:
- 1,5 kg vékonyra szelt, 5 percig előfőzött krumpli
- 50 dkg darált hús
- 2 dl főzőtejszín
- 1 pohár tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
A Tejszínes húsos rakott krumpli elkészítési módja:
a darált húst olajon puhára pirítjuk Kotányifokhagymás pecsenye-fűszerkeverékkel, borssal, sóval, kevés petrezselyemmel. A tepsit kiolajozzuk, belerakunk egy réteg krumplit, rátesszük a húst és befedjük a maradék krumplival. A tejszínt, tejfölt, tojást, sajtot simára keverjük és ráöntjük a krumplira. Hideg sütőbe rakjuk és kb 45 percig sütjük, addig míg a szósz el nem kezd barnulni a tepsi széleinél.
Nem fogyókúrás, de egy keveset mindenki ehet belőle.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: florakatinka, 2007. aug. 8. 20:28
A tejszínes húsos rakott krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.