Tejserkentés, kinek mi? (beszélgetés)
Szia
én görögszénamag szedttem az ize nem jó de hatása annál inkább a harmadik gyermekem végre szopizott és sokat.Izesités nélkül,akkor 5 éve olyan 200 ft volt,most nem tudom mennyi,kicsi barna magok.
eszembe jutott valami még amitől mindig picivel több volt a tejem, mégpedig a pihenés
én sosem tudtam nappal aludni, még akkor sem ha egész éjszaka fent voltam a fiammal és amikor nagynehezen sikerült elaludnom nappal a fiammal együtt akkor éreztem, hogy több a tejcsi
Szia! Ha még esetleg érdekes lehet Én napi 3x Fitolac teát ittam , és homeós bogyókat szedtem:
- urtica uriens 2x 5 golyó 5 napig 2 nap szünet
-ricinus communis 5 ch 1.nap 3x5golyó
2.nap 2x5golyó
3.nap 1x5gyolyó utána pár nap szünet
sokat fejni minden szopi után
Remélem segíthettem,a fiam majd 2éves koráig szopott,de jött a hugi és már neki kellett a cici :)
ami nekem bevált:
gyakori mellretétel
Karamalz ital
Hipp szoptatós tea + cserélgettem hetente a szoptatós teákat, mert mindegyiknek más az összetétele
tojásleves
madártej
őszilé (50%)-os
és meglepő módon a főtt krumpli
Én 6 hetes korában tudtam letenni a tápszert; 6 hetes korától 10 hós koráig szopizott.
Szerintem ami nálunk meghozta a tejcsit; igény szerinti szoptatás, és a barna sör.
Nekem ezek váltak be:
sok mellre tétel
fejés
őszibaracklé,
sok folyadék napi 5-6 liter,
alkoholmentes sör,
laktoherb tea
A titka a sok folyadék! Bármi! Nem kell feltétlenül a tejserkentő tea!
Tőlem a doktornő megkérdezte: magának ez ízlik? Mondtam, hogy nem. Erre közölte, hogy mindegy, hogy mit iszom. Felváltva ittam dobozos rostos üdítőket vízzel higítva, hogy ne legyen olyan édes. Persze a végén már semmi nem ízlik, mert kötelező! :)
Lányok sziasztok!
Én ugyan márciusban fogok szülni de mgjegyzem ezt a fórumot, h vissza tudjam keresni az ötleteket a tejserkentéshez.
A lényeg hogy sokat igyál vagy levest egyél te magad is, (Nem kell rántott levest enni mint ahogy azt nyagyanyáink mondták, attól csak hízik az ember), én anno ha jól emlékszem és nem tudom hogy most kapható e ez vagy ehhez hasonló a Laktoherb teát ittam, és egyéb folyadékot. Sajnos ha már pótolod a tápszerrel nem nagyon fog szopizni mert kényelmesebb neki a cumisüvegből. De kitudja minden eset más... De ha csak tápszert kap akkor sem dől össze a világ más is felnőtt így...
Én 8 hónap után pótoltam aztán végleg elapadt.. de az első perctől volt itthon a konyhaszekrényben megnyugtatás képen egy doboz tápszer, és így nem aggódtam mert minél jobban rá görcsöl az ember hogy teje legyen, annál jobban nem lesz...
- zsíros kenyér
- szalonna (NEM a husos, hanem a zsírszalonna)
- bodzaszörp
- birsalma
és rengeteg narancs :-)
Az első gyerekemnél mindent próbáltam, amit csak találtam, hogy serkentő hatású lehet. Nagyon akartam szoptatni, nagyon akartam, hogy sikerüljön. Megvettem a legdrágább bogyókat is. Nem sok eredménye volt, 3 hónapos koráig szopott, de két hetes kora óta folyamatosan tápszerrel kiegészítve.
A második babámnál megvettem a cumisüvegeket, felkészültem a tápszeres etetésre és nem kellett!
6 és fél hónapos, de még nem kapott tápszert.
Most iszom a szoptatós teákat, néha maláta italt, egyébként meg sok folyadékot.
Gyakran tettem mellre az elején, talán ez is a sikerem mellett szól. Meg az, hogy a testvére sajnos hypotón volt, ő meg nem az.
Sok inger a mellnek, fejés gyakori szoptatás. A fiam 9 hónapos,még szopik.
görögszénamag (Ezt össze kell törni, darálni) + levele
édesköménymag + szárított őrleménye
benedekfű
csalánlevél
őrleményt
majoránnát
ánizst
kaprot
kecskerutát
citromfű
Ezeket megveszed és a zacsik tartalmát összeöntöd, nem kell méregetni.
Nekem bevált a görögszéna kapszula. :)
Nekem sikerült. Az 5.gyerekemnél nem volt elég tej az elején. Két hétig kapott tápszert, aztán el tudtuk hagyni, azután csak szopott 8 hónapig.
Nekem az vált be, hogy kétóránként megszoptattam, közben tejserkentő teát ittam. Az elején mértem, hogy mennyit eszik, meg számoltam a kortyokat:) Két hét után már elég volt a tejmennyiség neki, elhagytuk a tápot, és lassan a két szoptatás közti idő is megnyúlt. Ha van kérdésed, írhatsz privit is, ha tudok segítek.
próbálj ki mindent, amit a neten találsz, ártani nem ártanak... nekem speciel egyik se vált be, tápszeres maradt a babám, de ettől neked még sikerülhet :)
Ja és a tápszeresség se katasztrófa, a lányom már lassan 2 éves lesz és egyszer sem! volt beteg eddig, stramm az immunrendszere :)
sok - sok mellretétel és fejés.
Nekem ez segített, nem kellett semmit szednem.
De naponta 50szer is mellre tettem, míg be nem indult, aztán fejtem.
Most már több, mint 13 hós, de még szopizik.
Kinek mi vállt be?
Szeretném a kéthetes babámat szoptatni, de sajnos ki kell pótolni tápszerrel, mert nem elég a mennyiség. Jelen pillanatban a more milk plusz tabit szedem, de érdekelne volt e más hasonló cipőben, hogy ilyen pici babát tápozni kellett...
...s végül sikerült e leszokni a tápról? Ha igen mi segített?
További ajánlott fórumok:
- Milyen homeopátiás szerek vannak tejserkentésre és hogyan szedhetők?
- Használt-e valaki Motilium-ot tejserkentésre? Vagy egyéb mi vált be?
- Milk&Love tejserkentő kapszulát szedett valaki? Milyen tapasztalatai vannak?
- Görögszénamag tejserkentésre? Próbáltátok már?
- Használt már valaki More Milk tejserkentő kapszulát? Tapasztalat, vélemény?
- Crystal Baby Tejserkentőt próbálta valaki?