Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös káposztaleves ropogós halgombócokkal recept

Tejfölös káposztaleves ropogós halgombócokkal recept

A Tejfölös káposztaleves ropogós halgombócokkal hozzávalói:
egy egész ponty (kb. 2 kg),
# 1 szál póréhagyma,
# kevés olaj,
# 15 dkg savanyú káposzta,
# 10 dkg liszt,
# 2 dl tejföl,
# citrom,
# babérlevél,
# egész bors,
# őrölt fehérbors,
# kapor,
# só


A Tejfölös káposztaleves ropogós halgombócokkal elkészítési módja:
A halat megtisztítjuk és lefilézzük, csontjából szeletekre vágott vöröshagymával, tartalmas alaplevet főzünk, melyet babérlevéllel, egész borssal, citromlével, fűszerezünk, sóval ízesítünk. A póréhagymát vékony szeletekre vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk és hozzáadjuk az egyenletesre vagdalt savanyú káposztát, kissé lepirítjuk, majd felöntjük a halas alaplével és addig főzzük, míg a káposzta puhulni kezd. Ekkor tejfölös habarással sűrítjük, felforraljuk, és ízlés szerint ízesítjük citromlével, sóval. Közben elkészítjük a gombócokat: a halhúst apróra vagdaljuk vagy ledaráljuk, sóval ízesítjük, fehérborssal, fűszerezzük, tojást keverünk hozzá és annyi lisztet, hogy jól formázható legyen. A masszából gombócokat gyúrunk, lisztbe forgatjuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük. A levest forrón tálaljuk, az utolsó pillanatban beletesszük a gombócokat, tetejét frissen vágott kaporlevéllel megszórjuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös káposztaleves ropogós halgombócokkal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook