Tejcsokoládés pite (cukormentes) recept
A Tejcsokoládés pite (cukormentes) hozzávalói:10 dkg diabetikus tejcsokoládé,
25 dkg vaj, vagy margarin,
120 g + 12 g gyümölcscukor,
só,
6 tojás,
36 dkg félfehér kenyérliszt (1050-es búzaliszt)
1 zacskó sütőpor,
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék,
1/2 üvegcse keserűmandula aroma,
10 dkg kakaópor,
sütőpapír
A Tejcsokoládés pite (cukormentes) elkészítési módja:
1./ A csokoládét késsel felaprítjuk. Robotgép habverővel a puha vajat 120 gramm gyümölcscukorral és csipetnyi sóval krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a sütőporral és a fűszerkeverékkel összekevert lisztet. Végül beleforgatjuk az aromát és a csokidarabokat. 2./A masszát a sütőpapírral kibélelt 27x33 cm-es tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig sütjük. Teljesen kihűtjük, majd csillag alakú sablon, vagy kiszúróforma segítségével rászitáljuk a kakaóport és a maradék gyümölcscukrot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. jan. 21. 07:13
A tejcsokoládés pite (cukormentes) elkészítési módja és hozzávalói.