Tejberizses almás rakottas recept
A Tejberizses almás rakottas hozzávalói:1 bögre rizs,
2.5 bögre tej,
fél bögre víz,
7 dkg cukor,
sárgabaracklekvár,
14 alma,
csipetnyi fahéj,
1 mokkáskanál cukor,
fél liter tejből készült főzős vaníliás puding,
1 tojás felvert habja.
A Tejberizses almás rakottas elkészítési módja:
A tejberizst tűzálló tálba tesszük, és megkenjük lekvárral. A reszelt almát fahéjjal, cukorral ízesítjük, és a lekvárra halmozzuk. A tetejére öntjük a pudingot. Rákanalazzuk a tojáshabot, és sütőbe tesszük, amíg a tojásfehérje színesedni nem kezd.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. dec. 10. 13:21
A tejberizses almás rakottas elkészítési módja és hozzávalói.