Tegnap szólt az óvónő, hogy a fiam, napok óta szó szerint semmit nem eszik az oviban. Otthon semmi változás. Mit csináljak? (tudásbázis)
Sziasztok! Az én fiam (5 éves múlt) is alig eszik az oviban már hetek óta és ma pl. semmi mást nem evett meg csak a leves levét. Ebédre tökfőzelék volt pörkölttel, uzsonnára zöldségpástétomos kenyér.
Utálja, hogy az óvónénik próbálják rávenni a kóstolásra. Megútálta az ovit, pedig régebben szeretett oviba járni. Már többször kértem az ovónőket, hogy ne erőltessék nála az evést. Ez azután volt, hogy kiderült egy héten háromszor kihányta a számára undorító ételt amit meg kellett kóstolnia. Sírt is. Nem tudom mit csináljak. Ő itthon is válogat és egyre jobban. Leginkább tésztaféléket eszik, joghurtot és néhány féle gyümölcsöt, húst egyáltalán nem. Van erre megoldás?
Igen ez kicsit bosszantó,hogy kifizeted az étkezési csekket,amikor nem is eszi meg,de szerintem hamarosan átesik ezen a hóborton.
Mondjuk nálunk úgy szokott lenni,hogy megkóstolni kötelező mindenkinek az ebédet,de természetesen,ha utána is azt mondja,hogy nem finom,akkor nem kell megenni.
Mondjuk megbeszélhetnéd a kisfiaddal és az óvó nénikkel.
szia! szerintem se kell vele semmit csinálni... ha otthon eszik akkor semmi gond. Van hogy olyan gyerek is sztárjkol így az ovi ellen, aki amúgy szereti(de otthon csak jobban szeret lenni)
amikor én ovis voltam még "megtömték" a gyerekeket, anyukám a szomszédcsoportban volt, átmentem eldicsekedni, hogy "anya, megtanultam megenni a paradicsomos krumplit... blááá... " (blááá=ki is hánytam)
erőltetni nem szabad!!! magától meg fog oldódni, ha pedig egyszerűen tényleg nem ízlik, akkor otthon fogja pótolni, hagyd, had egyen
édességgel ne rontsátok el, és ha nem beteg, tényleg nem érdemes otthonról ételt bevinni...
Ha az óvónő nagyon akadékoskodna, hogy nem javul, baj van (bár mint szakmabeli, ha otthon eszik a gyerek, nem bosszantanám feleslegesen ezzel a szülőt), kérd meg a gyerkőcödet, hogy mindenből egy falatot kóstóljon meg, mert csak akkor hiszi el az óvonéni, hogy nem finom, ha megkóstolta...
Ja, és az mit jelent, hogy otthon semmi változás? Otthon rendesen eszik, vagy otthon sem eszik azóta. Ha csak az oviban nem eszik, előfordulhat, hogy érte valami negatív élmény (pl. egy gyerkőc gusztustalankodott a kajával, beleköpött vagy ilyesmi)
Az én fiam nagywc-zni nem hajlandó az oviban, azt sem tudom, hogy szaladjak vele hazáig, mert hiába kérdem meg az oviban, kell -e, mindig út közben jut eszébe, és ez nem jó, hogy visszatartja.
Egyedül még nem tudja kitörölni a fenekét, az óvónénik meg nem hallják, ha kiabál, hogy kész vagyok, és hiába szól, hogy nem pisilni megy, nem figyelnek sajnos rá, elfelejtkeznek róla. Nyilván van elég bajuk, de a lényeg, hogy sok negatív élmény érheti a gyerkőcöket, próbáld kiszedni belőle.
Szia!
Lehet hogy az ottani kaja tényleg nem egy rózsás.Hagyjad. Ha egészséges, tehát nem vérszegény, nincs semmi olyan baja,akkor csak tényleg nem eszik. Viszont majd fog,de csak ha nem fogod emiatt erőltetni.
Szia.
Én semmiképp sem erőltetném.Ha nem eszik,hát' nem eszik.Nem kell nagy ügyet csinálni belőle-mert a visszájára fordulhat-még jobban dacolni kezd.Sőt!Még az óvodát is megutálhatja e miatt.
Ha éhes lesz úgyis enni fog.
Az ovis barátaival esetleg lehetne rá hatni.
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak szerintetek, ha szinte a falat kaparom kínomban a csokiért?
- Egy éves kislányomnak milyen tortát csináljak? Amit kinéztem, abban nyers tojás sárgája kell... szerintetek se adjak olyat még?
- Mit csináljak szerintetek, ha le akarok legalább 20 kg-ot fogyni, de reggel 8 körül, délben fél 1 körül és este fél 8 körül tudok enni?
- Van egy piros pattanás szerű dudor a vállamon amiben a barátaim szerint bőrtüske van! Mit csináljak?
- 31. hetes terhesen 1.500 grammra becsülték a babát. Dokim szerint ez kicsit kicsi. Mit csináljak, hogy nőjön a következő ultrahangig?
- A keratinos póthajam leszedése után rengeteg hajam kihullott... =( Szerintetek mit csináljak, hogy mihamarabb visszakapjam a régi kinézetem?